Van maandag 1 t/m vrijdag 5 oktober krijgen sport, bewegen en het verenigingsleven extra aandacht tijdens de Sportentocht in Charlois. Kinderen van de groepen 3 t/m 8 kunnen een week lang bij verschillende sportorganisaties terecht om gratis deel te nemen aan uiteenlopende sporten. Eerder is er dit schoolseizoen al een sportentocht georganiseerd in deelgemeente Noord. Naast Charlois volgen de deelgemeenten Hillegersberg-Schiebroek en Hoogvliet ook nog in 2012. De Sportentocht biedt kinderen de kans kennis te maken met de diverse sportverenigingen in de deelgemeente en ze te stimuleren tot bewegen.

Elke dag bieden meerdere sportorganisaties in Charlois hun sport aan op locatie, zoals hockey bij Tempo’34, korfbal bij Sperwers of THOR of tennissen bij Z’67. Aan de hand van een boekje met stempelkaart, dat via school wordt uitgedeeld, kunnen de kinderen gratis deelnemen aan de activiteiten. Deelnemers ontvangen bovendien een cadeautje en maken kans op de titel sportiefste leerling of sportiefste school en kunnen hier ook nog leuke prijzen mee winnen, zoals een gratis lidmaatschap van een club.

De Sportentocht eindigt op vrijdagavond 5 oktober met een feestelijke prijsuitreiking door portefeuillehouder en voorzitter Ed Goverde en Nelli Cooman in het wijkgebouw Millinxparkhuis (Millinxstraat 69). De prijsuitreiking wordt opgeluisterd met een streetdance optreden door de winnaars van The Final.

De Sportentocht is tot stand gekomen door een samenwerking van de gemeente Rotterdam, deelgemeente Charlois en Rotterdam Sportsupport.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Martine Willemse

Martine Willemse

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen