De eerste Open Kampioenschappen vijf en tien kilometer hardlopen voor blinden en slechtzienden die ooit in ons land zijn gehouden. Daarvoor tekent Running Blind op zondag 9 september. De wedstrijden van de wandel- en hardloopvereniging voor mensen met een visuele beperking beginnen bij medeorganisator atletiekvereniging PAC en voeren door het Kralingse Bos. Ze worden gecombineerd met de Maasstad Loop voor reguliere sporters.

Running Blind was vorige maand ook vertegenwoordigd tijdens de Rotterdam Marathon, evenals de partners binnen Rotterdam Sport op Maat. Gezamenlijk liepen leden en medewerkers ruim 3000 euro aan sponsorgeld bij elkaar. Die som komt ten goede aan de netwerkorganisatie. De 52 personen die onder de vlag van Rotterdam Sport op Maat actief waren op zondag 15 april, kozen voor de marathon, de tien kilometer of de tien kilometer in estafettevorm voor een groep van vier. Het initiatief werd gecoördineerd door MEE Rotterdam Rijnmond.

Het volgende hardloopevenement in Rotterdam waarin sporters met een beperking een centrale plaats innemen, zijn dus de Open Kampioenschappen voor blinden en slechtzienden. Inschrijven voor de vijf of tien kilometer? Stuur een e-mail naar inschrijven@runningblind.nl of bel na 17.00 uur via  (010) 521 31 68 met Marianne Ros.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Karianne Lagendaal

Karianne Lagendaal

verenigingsconsulent