Thuis op straat organiseert jaarlijks aan het begin van het seizoen de opening van het sportseizoen op de Sportplaza Zuiderpark. Dat doen zij voor alle sporters en in sport geïnteresseerden van Rotterdam (Zuid). Je kunt er terecht voor een aantrekkelijk programma van sport, fun en show. Het evenement vindt plaats op 17 april van 12.00-16.00 uur aan de Oldegaarde 21.

Het programma wordt verzorgd door verenigingen en organisaties die ook de rest van het jaar een interessant beweegaanbod hebben. Thuis op Straat Zuiderpark presenteert ook haar eigen clubs en evenementen. Het programma bestaat uit workshops, clinics, shows, demonstraties en demowedstrijden. Op deze dag zijn er de volgende sporten te doen: hockey, basketball, padel, cheerleading, korfbal , american football, atletiek, judo, yoga, honkbal, volleybal, personal coaching, handbal, tennis, bootcamp, dans en frisbeesport.

De aanbieders van deze sporten zijn: Tempo ’34 ,RZ Basketball, 010 cheerleaders, DOCK, OZC Korfbal, 010 Trojans, Rotterdam Atletiek, S.V. Hagendoorn, Samadhi, Portland Poema’s, Volley Zuid, Efficient steps, RHV Snelwiek, Deuce Again, BZC Zuiderpark, Course Disc Golf en de SKVR.

Op het gebied van fun, kun je je deze dag uitleven op de slingerbal, stormbaan en aquabubbles. Ook bijzonder zijn de workshops op het gebied van Slacklinen (lopen en kunstjes doen op een dun koord) en de workshop jongleren. Tussen 14.00 en 15.00 uur zal er een show op het podium zijn. We zullen hier in actie zien de 010: Cheerleaders, jongleur Marco Binisimo, Judo demo van SV Hagendoorn, de Course freestyle frisbee show en de dansgroepen van de SKVR.

De Multiclubs die je komend jaar op de Sportplaza kunt verwachten zijn: Fc Sportplaza (voetbal), Tennis club, Aangepast tennis club SGTA, Fitclub, Frisbeeclub, Skate club, AIREA Freerunclub, Street Hockey Summerschool, RZ Basketball Summerschool en Yoga.

Al deze clubs zijn deze dag aanwezig en je kunt deze dag ook lid worden van deze clubs. Tenslotte hebben we deze dag natuurlijk ook aan gedacht om een leuk terrasje te maken. Iedereen die deze dag minimaal 4 sporten heft gedaan kan zelfs een gratis smoothie ophalen bij de horecatent.

Meer informatie over dit evenement is te verkrijgen via 010-2238714.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Jolanda de Vries

Jolanda de Vries

Communicatieadviseur