Vandaag werd op Basisschool de Boog het rapport van het onderzoek naar de effecten van de Schoolsportvereniging gepresenteerd. Sportwethouder Antoinette Laan overhandigde het rapport aan NOC*NSF-bestuurslid Anneke van Zanen.

De middag, gevuld met interviews en een act van de leden van schoolsportvereniging Schiemond, werd afgesloten met een voetbalwedstrijdje met medewerking van Feyenoord, Excelsior en Sparta. (Oud-)spelers Ben Wijnstekers (Feyenoord), Oscar Moens (Sparta) en Niels Vorthoren (Excelsior) namen het op tegen voetballers van het team van Schoolsportvereniging Schiemond.

De drie BVO’s zetten zich in voor de Rotterdamse schoolsportverenigingen. Zij stimuleren kinderen met onder meer clinics en trainingen om bewegingsarmoede aan te pakken en schoolprestaties te bevorderen.

Bekijk hier het bericht ‘Betere leerlingen en wijken door schoolsportverenigingen’.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Maurits Morsink

Maurits Morsink

verenigingsconsulent organisatie