Dit jaar starten tien clubs met het vooruithelpen van Rotterdam op het gebied van onderwijs, gezondheid, veiligheid, re-integratie en sportparticipatie. Korfbalvereniging OZC startte donderdag als eerste vereniging met het officiële traject waarmee de vereniging een Sportplusvereniging wordt.

OZC wil voornamelijk haar rol als centrum rond Sport & Onderwijs uitbreiden. Voorzitter van de Sportpluscommissie van OZC, Jan van der Meer: ‘Realisering van een grotere culturele diversiteit binnen de club, waardoor de vereniging een betere afspiegeling van de wijk wordt, is hierbij met name de drijfveer. OZC is er de laatste jaren in geslaagd om veel “energie” beschikbaar te krijgen om handen en voeten te geven aan maatschappelijke projecten. In bescheiden mate zijn we er in geslaagd om de doelstelling te realiseren. Desondanks heeft het ons veel voldoening geschonken. OZC ervaart het als een “must” om zich open te stellen naar de omgeving waarin de vereniging staat. Vanuit een maatschappelijke betrokkenheid inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen is hierbij vanzelfsprekend.’

De korfbalvereniging is gemotiveerd te zijn om met het onderwijs een alliantie aan te gaan. Gezondheid en doelgroepenbeleid kunnen belangrijke aangrijpingspunten bieden voor deze samenwerking. De club ziet een recente bestuurswisseling als de uitgelezen kans voor deze nieuwe koers en voorlopig bestaat de Sportpluscommissie uit zes mensen die hiermee intensief aan de slag gaan.

Een week later volgen NOCKralingen, XerxesDZB en Atomium ’61 met de eerste sessie van het Sportplusprogramma. In de weken erna zullen ook de andere zes verenigingen van start gaan. Naar verwachting kan eind oktober de eerste deelnemer zich officieel als Sportplusvereniging presenteren.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Janny van Bergeijk

Janny van Bergeijk

verenigingsconsulent Leden