Speerwerper Ronald Hertog zal op 29 augustus tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Spelen in het Olympisch stadion in Londen de Nederlandse vlag dragen. In Rotterdam kennen we Ronald Hertog als atleet van Rotterdam Atletiek en in hij een van de drie hoofdrolspelers in de ‘Paralympische videoreeks’ die RTV Rijnmond uitzendt.

”Een echte representant van ons team en van de paralympische sport anno 2012”, zei chef de mission André Cats donderdag. De 23-jarige atleet is regerend Europees kampioen, werd derde bij de WK en was vier jaar geleden in Peking al van de partij. ”Een onwijze eer en het zal mij onwijs inspireren”, aldus de Gouwenaar.

Nederland is met 91 sporters vertegenwoordigd, 51 vrouwen en veertig mannen. De gemiddelde leeftijd is lager dan ooit: 29,5 jaar. Ook drie licht verstandelijke sporters doen mee.

Ronald Hertog heeft samen met Barbara van Bergen (rolstoelbasketbal) en Lisette Teunissen (zwemmen) een hoofdrol in een videoreeks die hun voorbereidingen op de Paralympische Spelen en sport voor mensen met een beperking in het algemeen in beeld brengt. De videoserie wordt op RTV Rijnmond uitgezonden tot en met 3 september. Daarnaast zijn alle reportages én vele aanvullende video’s te bekijken op www.facebook.com/sportopmaat. Op deze Facebook-pagina is tevens veel andere informatie te vinden over aangepast sporten in Rotterdam.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Liesbeth van der Meer

Liesbeth van der Meer

strategisch adviseur / leidinggevende