Dit jaar zijn van 29 augustus tot en met 9 september de Paralympics in Londen. Dit biedt een prachtige aanleiding om sporten met een beperking meer aandacht te geven en om te laten zien welke mogelijkheden sport mensen met een beperking biedt. Mede doordat alle Nederlandse paralympische sporters na afloop van de Paralympics (op 10 september) op het vliegveld in Rotterdam aankomen, wil Rotterdam Sport op Maat de kans aangrijpen om in Rotterdam flinke promotie te maken voor sporten met een beperking. Het weekend van 8 en 9 september zal daarom in het teken staan van het ‘Paralympisch Vuur in Rotterdam’. We nodigen u van harte uit hier aan deel te nemen.

Inhoud

Op 21 mei zal er een thema-avond plaatsvinden waarop sportverenigingen worden uitgedaagd zelf ook gebruik te maken van de communicatie en promotie rondom het Paralympische weekend in Rotterdam. Rita van Driel, programmanager Gehandicaptensport bij NOC*NSF, trapt de avond af met een introductie op de Paralympics en de Nederlandse paralympiërs. Vervolgens duiken we dieper in op het inrichten van het programma voor het  ‘Paralympisch Vuur in Rotterdam’-weekend. Daarbovenop wordt u op weg geholpen op het gebied van communicatie en promotie van dergelijke activiteiten. Ook zal er voldoende ruimte zijn voor het stellen van vragen omtrent het organiseren van sporten voor mensen met een beperking.

Voor wie?

Deze avond is bedoeld voor bestuursleden, trainers en/of anderen betrokken binnen de club die zich bezig houden met aangepast sporten.

Aanmelden

Opgeven voor deze avond kan bij Rotterdam Sport op Maat door het Aanmeldingsformulier Thema-avond Paralympisch Vuur in te vullen en te sturen naar info@rotterdamsportopmaat.nl. Aanmelden dient te gebeuren vóór 8 mei 2012.

Locatie en tijd

De thema-avond zal plaatsvinden van 19:00 tot 22:00 uur bij RWC Ahoy (Landscheiding 101, Rotterdam).

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Martijn Blok

Martijn Blok

strategisch adviseur / projectmanager Regio