Op 10 september komen alle Nederlandse Paralympische sporters aan op het vliegveld in Rotterdam. Van 29 augustus tot en met 9 september hebben zij gestreden tijdens de Paralympische Spelen in Londen. Graag wil Rotterdam Sport op Maat de Paralympische Spelen en de aankomst van de Paralympiërs in Rotterdam benutten om de aandacht voor sport met een beperking een flinke boost te geven. Dit doet zij door een ‘Rotterdam Sport op Maat weekend’ in Rotterdam te organiseren op 8 en 9 september.

We dagen sportverenigingen, zorginstellingen, scholen en andere partijen die bij (kunnen) dragen aan bewegen met een beperking uit om activiteiten op te zetten en deze open te stellen voor het brede publiek. Met dit weekend willen we zoveel mogelijk mensen uit de regio kennis laten maken met het grote, gevarieerde sportaanbod dat bestaat voor mensen met een beperking. We richten ons tijdens dit weekend niet alleen op de officiële Paralympische sporten; iedere sport en activiteit is een welkom onderdeel van het programma.

Krachten bundelen

Dit weekend biedt een kans om samen meer aandacht te geven aan sporten met een beperking, welke beperking dit ook is. Door dit gezamenlijk te doen, kunnen we op meer publiciteit rekenen en meer kans op nieuwe structurele bewegers!

Op 21 mei j.l. organiseerde Rotterdam Sport op Maat een themabijeenkomst bij rwc Ahoy, waaraan 15 sportaanbieders deelnamen. Met elkaar komen we tot het idee om de krachten te bundelen en op enkele plaatsen in de stad grootschalige activiteitenprogramma’s op te stellen. Deze zijn hieronder weergegeven. Daarnaast kunt u vanzelfsprekend ook zelf een actie organiseren op bijvoorbeeld de eigen locatie.

  1. Bundeling zaalsporten in het Topsportcentrum: Zaterdag 8 september van 11:00 tot 14:00. Contactpersoon: Ruud Gommans
  2. Bundeling activiteiten zwemorganisaties in Zwembad West: Zaterdag 8 september van 15:00 tot 17:00. Contactpersoon: Trudy van Bregt
  3. Bundeling buitenactiviteiten rondom de Kralingse Plas: Zondag 9 september van 11:00 tot 15:00. Contactpersoon: Fieke de Goede
  4. Bundeling veldsporten bij DRL:  Zondag 9 september van 13:00 – 16:00. Contactpersoon: Angeline Verburg

Doet u ook mee?

U kunt zich aanmelden om onderdeel uit te maken van bovenstaand programma en/of voor de activiteit die u zelf organiseert. Al het aanbod zal worden geplaatst op het programmaoverzicht, dat speciaal voor dit weekend wordt opgesteld. Trainingen en wedstrijden die plaatsvinden in het weekend kunnen hier ook op worden genoemd.

Ondersteuning

Vanuit Rotterdam Sport op Maat verzorgen we de overkoepelende communicatie en promotie. Alle activiteiten worden verzameld en weergegeven in een programmaoverzicht, gepresenteerd op in ieder geval de website van Rotterdam Sport op Maat en op posters en flyers. Uiterlijk eind juli zullen deze middelen gereed zijn.

Wanneer u 8 of 9 september 2012 een activiteit organiseert voor mensen met een beperking dan kunt u tevens gebruikmaken van het Fonds Kansen voor de Sport. Per activiteit kan een vereniging maximaal 500 euro aanvragen. Meer informatie over dit fonds kunt u lezen via deze link. Normaal gesproken kunnen verenigingen jaarlijks maximaal één aanvraag voor dit fonds doen. Een aanvraag voor het Paralympisch weekend staat los van deze regel. Verenigingen die dit jaar al een aanvraag voor Kansen voor de Sport indienden of dit nog van plan waren, kunnen voor het Paralympisch weekend dus een keer extra gebruik maken van dit fonds.

Meld uw activiteit nu aan!

Dit kan via het Aanmeldformulier Paralympisch Vuur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@rotterdamsportopmaat.nl of telefoonnummer 010 – 2429315. Ook denken we graag met u mee.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ineke Kalkman

Ineke Kalkman

projectleider Veilige sportverenigingen met sterke jeugdafdelingen