In het afsluitende weekend van de Paralympische Spelen in Londen, krijgt Rotterdam aan de andere kant van de Noordzee op 8 en 9 september zijn eigen Paralympisch Weekend. Mensen met een beperking kunnen verspreid over de hele stad kennismaken met 25 verschillende sport- en beweegactiviteiten.

Sportverenigingen en andere sport- en beweegorganisaties slaan de handen ineen om uit te dragen dat iedereen kan sporten, ongeacht de handicap die iemand heeft. Zij organiseren tijdens het Paralympisch Weekend diverse laagdrempelige activiteiten, die variëren van handbiken tot zeilen en van G-korfbal tot tafeltennis voor slechtzienden. De activiteiten vinden plaats op dertien locaties in Rotterdam. Het Topsportcentrum is daarbij de meest in het oog springende. Hier worden negen sporten door verschillende verenigingen aangeboden, zodat bezoekers eenvoudig kunnen uitvinden welke bij hen past.

Rotterdam telt meer dan 80 sportorganisaties die structureel een aangepast sportaanbod aanbieden. Met onder anderen slechtzienden, doven, chronisch zieken en mensen met een verstandelijke beperking heeft Rotterdam zo’n 60.000 mensen met een beperking. Het aanbod tijdens het Paralympische Weekend Rotterdam reikt dan ook verder dan de ‘standaard sporten’ die tijdens de Paralympische Spelen worden beoefend. Zo zijn er in Rotterdam ook activiteiten voor onder meer mensen met een verstandelijke beperking.

Het volledige sportaanbod voor 8 en 9 september is te vinden op www.facebook.com/sportopmaat. Voor alle activiteiten is deelname gratis en aanmelding niet nodig. Aanmelden kán wel. Iedereen die dit via de Facebook-pagina van Rotterdam Sport op Maat doet, maakt tevens kans op mooie prijzen. Het Paralympisch Weekend Rotterdam is een initiatief van Rotterdam Sport op Maat, een netwerkorganisatie die onder leiding van Rotterdam Sportsupport werkt aan een optimaal sportklimaat voor Rotterdammers met een beperking.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Maurits Morsink

Maurits Morsink

verenigingsconsulent organisatie