Drie Rotterdamse Paralympische sporters, Barbara van Bergen (rolstoelbasketbal), Ronald Hertog (speerwerpen) en Lisette Teunissen (zwemmen), worden deze weken gevolgd door een cameraploeg. Op TV Rijnmond en op internet worden hun levensverhaal, hun trainingen, hun Paralympische ambities en de betekenis van sport(verenigingen) uitgebreid in beeld gebracht.

RTV Rijnmond en Rotterdam Sport op Maat, de organisatie die zich in Rotterdam inzet voor aangepast sporten, maken de videoreeks om de Paralympische sport en sport voor mensen met een beperking in het algemeen, te promoten. Zoals de sporters het zelf verwoorden: ‘Wat is jouw excuus? Iedereen kan sporten!’ De videoserie wordt uitgezonden tot en met 27 augustus.

Op TV Rijnmond worden de uitzendingen tijdens de Olympische Spelen uitgezonden in Live uit Londen en daar in het programma Sportclub Rijnmond. Daarnaast zijn alle reportages én vele aanvullende video’s te bekijken op www.facebook.com/sportopmaat. Op deze Facebook-pagina is tevens veel andere informatie te vinden over aangepast sporten in Rotterdam.

Eerste aflevering

In de eerste aflevering staat speerwerper Ronald Hertog centraal. Bekijk de reportage over onder meer het verliezen van een been, revalideren, twee keer zo zwaar worden, de functie van sport en zijn Paralympische droom op http://youtu.be/HK7m-TnNrf8. Extra video’s over Ronald Hertog zijn te bekijken op www.facebook.com/sportopmaat.

 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fleur Lindenburg

Fleur Lindenburg

receptie-, secretariaats- en communicatiemedewerker