Het netwerk Child Friendly Cities van de VNG en het programmaministerie voor Jeugd en Gezin, riepen vorig jaar gemeenten, ouders, kinderen, jongeren en organisaties op om hun kind- en gezinsvriendelijke initiatieven aan te melden voor de verkiezing 2010. Rotterdam Sportsupport meldde het pilotproject ‘Versterken pedagogisch klimaat van sportverenigingen’ dat in samenwerking met SenR en de deelgemeente IJsselmonde is gestart aan.

De organisatie was niet alleen op zoek naar initiatieven in tastbare of zichtbare vorm, maar ook nieuwe verbindingen tussen mensen, beleidsterreinen en uitvoering. Ineke Kalkman, pedagogisch coördinator van Rotterdam Sportsupport: “Ons project is juist gericht op het bij elkaar brengen van de verschillende werelden van kinderen: school, gezin en vrije tijd. Als coördinator werk ik op verschillende niveaus: van het normen en waarden beleid van een vereniging, tot het ondersteunen van trainers, tot het voeren van gesprekken met ouders als het met een kind niet goed gaat. Maar ik overleg bijvoorbeeld ook met de school of het Centrum voor Jeugd en Gezin over kinderen.”

Een vakjury van deskundigen selecteerde uit alle inzendingen de tien meest aansprekende voorbeelden. Uit die tien nomineerde een jeugd- en ouderjury de in haar ogen vijf meest kind- en gezinsvriendelijke initiatieven die voor bekroning in aanmerking komen. Rotterdam Sportsupport mag op de slotbijeenkomst in juni het project presenteren. Tijdens die bijeenkomst wordt ook de bundel ‘Kind- en gezinsvriendelijke initiatieven’ gepresenteerd waarin alle indiende projecten zijn beschreven.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Paul Baans

Paul Baans

verenigingsconsulent Financiën