De Raemon Sluiter Open (31 juli) wordt een feestdag voor de jeugd. In totaal 200 jonge tennissers van 6 tot en met 12 jaar kunnen tijdens de eerste editie van het evenement met racket en bal aan de slag bij Tennisclub Schiebroek, waar Sluiter zijn tenniscarrière begon. De Rotterdammer trakteert de jongens en meisjes op een clinic.

De eerste Raemon Sluiter Open wordt op de banen van tennisclub Schiebroek in Rotterdam gehouden. Via deze club werd Sluiter uiteindelijk de speler met de opvallende dubbelhandige back- en forehand die uiteindelijk doorgroeide tot de top 40 van de wereld. Op maandag 31 juli kunnen maximaal 200 jongens en meisjes hier terecht voor een speciale tennisdag.
Ervaring is geen voorwaarde, maar plezier staat tijdens dit evenement centraal. Negen banen bij TC Schiebroek worden gereserveerd voor oefeningen en spelvormen. De deelnemers kunnen punten scoren voor de hardste service, de beste volley of het snelste voetenwerk.

Clinic
De deelnemers kunnen op deze dag niet alleen op de foto met Raemon Sluiter, maar de Rotterdammer trakteert hen ook nog op een clinic, samen met een special guest. Bovendien ontvangen alle jongens en meisjes een toegangskaart voor de Lotto/Tennismasters in december.

Sporticoon
Eén van de hoogtepunten uit de sportieve loopbaan van Raemon Sluiter was het behalen van de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament in zijn eigen stad. De prestaties van Sluiter maken hem tot een sporticoon van Rotterdam. Om deze reden heeft de stichting Rotterdamse Sporticonen besloten om hem te eren met een jaarlijks jeugdtoernooi.

Samenwerking
De eerste Raemon Sluiter Open wordt georganiseerd door onder meer Flip van Betuw, Sluiters eerste trainer, de tennisbond KNLTB, TC Schiebroek, Stichting Rotterdamse Sporticonen en Rotterdam Sportsupport. De laatste twee tekenden vorige week een samenwerkingsovereenkomst, met als doel nog meer Rotterdamse kinderen in beweging te krijgen.

Voor meer informatie en om aan te melden voor het gratis evenement, ga naar www.raemonsluiteropen.nl


Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marion den Elsen

Marion den Elsen

secretaresse