Het is prachtig om op zaterdag 28 september tijdens de Rotterdam Sport op Maat dag enthousiast te raken over een sport en bijbehorende vereniging. Maar hoe kan iemand vervolgens ook structureel aan de slag gaan bij de club? Hoe zit het bijvoorbeeld met het vervoer en is er wellicht financiële ondersteuning mogelijk? Voor dit soort praktische kwesties kunnen bezoekers op Sportplaza Zuiderpark terecht bij stands op het Informatieplein. 

Sporten is niet alleen een zaak van activiteiten bij een vereniging zelf. Het vergt van de deelnemer ook voorbereiding en organisatie. Weet hij wat de kosten zijn van een lidmaatschap en sportattributen? Kan hij zich dit alles veroorloven? Hoe komt hij – letterlijk – bij de club terecht? Is er bij hem in de buurt een vereniging die zijn favoriete sport aanbiedt? Heeft hij sowieso een beeld van de sport- en beweegactiviteiten die het best bij hem passen?

Bezoekers van de Rotterdam Sport op Maat dag krijgen het antwoord op dit soort vragen. De organisatoren stellen dat op deze dag het héle plaatje duidelijk moet worden. Daarom kunnen deelnemers niet alleen veel verschillende activiteiten ondernemen, maar is ook een Informatieplein ingericht waar praktische zaken aan de orde komen.

Zo is in de stand van Rotterdam Sport op Maat sportadvies te krijgen over passende sportactiviteiten en verenigingen in de omgeving. Verder vernemen mensen met beperkte financiële draagkracht over de mogelijkheden tot steun om tóch lid te worden van een club. Vervoer op maat is een onderwerp dat ook aandacht krijgt.

Verenigingsvrijwilligers van sporten die op Sportplaza Zuiderpark geen activiteiten kunnen organiseren, praten aanwezigen ook bij. Te denken valt aan duiken, zwemmen, zeilen en roeien.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fragette Jagt

Fragette Jagt

verenigingsconsulent Hoek van Holland, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg