Wat waren in 2016 de meest in het oog springende resultaten en ontwikkelingen uit de Rotterdamse breedtesport? En welke ambities staan er richting 2030 op het programma? De belangrijkste feiten en cijfers hebben we samen met aansprekende foto’s en korte verhalen uit de praktijk verzameld in ‘Prestaties en ambities 2016/2030‘. De inhoud maakt de onschatbare waarde van de Rotterdamse sportverenigingen eens te meer duidelijk. Zij bepaalden ook in 2016 samen met Rotterdam Sportsupport de resultaten.

Gert-Jan Lammens: ‘Als directeur ben ik trots op de prestaties die we met alle medewerkers van Rotterdam Sportsupport in 2016 hebben neergezet. In onze uitgave kunt u onder meer lezen over de harde resultaten die onze projecten opleveren, zoals de geweldige aantallen kinderen en jongeren die sporten door projecten als de Schoolsportvereniging, Challenge010 en het Jeugdsportfonds. Maar nog trotser ben ik op de impact die sport en bewegen heeft voor de Rotterdammer. Samen met sportverenigingen en vele andere partners slagen we erin op sociaal en maatschappelijk gebied een positieve bijdrage te leveren aan het leven van vele Rotterdammers. Hierbij spreek ik dan ook mijn grote dank en waardering uit aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!

Normaal gesproken blikken we in onze ‘Prestaties en ambities’ vooruit op het komende jaar. In deze uitgave richten we ons vizier echter op 2030. Onder de deskundige begeleiding van Firma Leef hebben we aan de hand van trends en ontwikkelingen verkend op welke manieren we met sport optimaal nieuwe kansen kunnen creëren en kunnen aansluiten op veranderende behoeften. Hieruit is onze ‘Visie 2030’ geboren. U leest de kernpunten van deze visie in deze uitgave. Ziet u mogelijkheden om uitdagingen gezamenlijk aan te gaan? We gaan graag met u in gesprek. Namens alle medewerkers van Rotterdam Sportsupport wens ik u veel leesplezier en inspiratie toe.’

 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ron Stieding

Ron Stieding

verenigingsconsulent Organisatie en Vrijwilligers