Rabobank Rotterdam en Rotterdam Sportsupport hebben tijdens het CHIO de samenwerking met één jaar verlengd. Ook dit jaar investeert Rabobank in het Sportplusprogramma om ‘samen de stad sterker te maken’.

Rabobank Rotterdam is als businesspartner al enige jaren verbonden aan het Sportplusprogramma van Rotterdam Sportsupport. Dankzij deze samenwerking kunnen de 22 verenigingen met het Sportpluspredicaat dit jaar deelnemen aan een uitdagend en exclusief programma van masterclasses en communitybijeenkomsten. Deze bijeenkomsten hebben als doel te inspireren, informeren en dragen bij het aan vergroten van het netwerk. Het is hierdoor mogelijk om te bouwen aan een hechte community van sterke, maatschappelijke clubs. Ook investeert de bank in projecten die bijdragen aan de maatschappelijke rol van deze verenigingen. Rotterdam Sportsupport verwacht na het volgende toetsingstraject nog enkele nieuwe Sportplusverenigingen te mogen verwelkomen.

Middenin de samenleving
Met de verlenging van de samenwerking wil Rabobank blijven investeren in de maatschappelijke waarde van sportverenigingen. Gerard Zwartkruis, directeur Bedrijven van de bank: “Vanuit onze coöperatieve roots geloven wij erin dat je samen meer bereikt dan alleen. Wij willen door samen te werken onze klanten en hun directe leefomgeving sterker maken. Via sport en het verder versterken van Sportplusverenigingen krijgen we dit voor elkaar. Deze clubs leveren namelijk direct een positieve bijdrage aan het welzijn van mensen en de samenleving. Samen met Rotterdam Sportsupport en de Sportplusverenigingen werken we dan ook met succes aan hetzelfde doel: samen de stad sterker maken.”

Kracht van sport
De overeenkomst is verlengd tot eind 2017. Gert-Jan Lammens, directeur Rotterdam Sportsupport, juicht de samenwerking toe. “Met Rotterdam Sportsupport werken we aan de kracht van sportverenigingen en hun bijdrage aan een beter Rotterdam. We gaan, in samenwerking met tientallen partnerorganisaties, voor een stad waar iedereen sportief en maatschappelijk kan meedoen. De Rotterdamse sportverenigingen tonen aan een stevige bijdrage te leveren op vele maatschappelijke terreinen, zoals gezondheid, welzijn en integratie. De bijdrage van Rabobank helpt ons en de verenigingen om de kracht van sport en verenigingen nog beter voor de stad te benutten.”

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Liana Landman

Liana Landman

projectleider Vitale sportverenigingen / verenigingsconsulent Accommodatie en Organisatie