Maatschappelijk Eredivisie-speler van het jaar Nathan Rutjes presenteert de tv-serie ‘Plus voor de stad’. De Rotterdammer gaat in vijf afleveringen op zoek naar de maatschappelijke meerwaarde van sportverenigingen in Rotterdam.

In aflevering twee bezoekt Nathan Sportplusvereniging Rotterdam Atletiek. De club uit Rotterdam-Noord organiseert diverse maatschappelijke activiteiten die van waarde zijn voor hun leden, voor hun maatschappelijke partners, voor hun wijk en voor de stad.

Eén van deze activiteiten is RaceRunners. Een racerunner is een hulpmiddel waarmee je kunt gaan hardlopen wanneer je een beperking hebt waardoor je in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruikt.

Hoe zijn Nathans racerun-kwaliteiten? En hoe ervaren deelnemers en het betrokken Rijndam Revalidatie het sporten bij Rotterdam Atletiek? Je bekijkt het in de video hieronder!

De serie ‘Plus voor de stad’ is geproduceerd in het kader van het vijfjarig bestaan van het Sportplusprogramma, dat wordt georganiseerd door Rotterdam Sportsupport en waaraan inmiddels 22 Rotterdamse clubs meedoen. De vijfdelige tv-serie is te zien op het tv-kanaal en de social media-accounts van OPEN Rotterdam, de jonge Rotterdamse publieke omroep die sinds 2014 uitzendt op tv en via online kanalen als website, app en social media.

Bekijk ook:

Nathan Rutjes fit met senioren bij LTC Plaswijck

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Kitty Kalkman

projectleider Toekomstbestendige sportverenigingen / leidinggevende
Kitty Kalkman