Eerst sporten en daarna met vrienden of sportmaatjes een drankje doen in de kantine. Met de de Bob campagne worden jouw bezoekers eraan herinnert dat drank en verkeer niet samengaan. Rij daarom altijd alcoholvrij. Zijn er jongeren in de kantine aanwezig? Schenk geen alcohol onder de 18 jaar! 

Doe mee en win een Limo voor de Bob!
Met de lancering van dit leuke filmpje kunnen sportverenigingen in het zuidelijk deel van Zuid-Holland weer meedoen aan de campagne: Bob in de sportkantine. De campagne spoort bezoekers van sportkantines aan om op een positieve manier alcoholvrij te rijden. Én met elkaar af te spreken wie als Bob zijn sportvrienden veilig naar huis brengt. Een echte Bob heeft 0% op!

Wij doen mee!
Jouw club kan op verschillende manieren meedoen aan de campagne en wordt daarvoor ook nog eens beloond. Sportverenigingen kunnen gratis:

  • een campagnepakket met promotiemateriaal bestellen;
  • ons campagneteam uitnodigen bij een belangrijke wedstrijd of evenement;
  • een sponsorbord op maat bestellen;
  • onze docenten vragen om uw barpersoneel een IVA-training te geven.

Wint jouw club de limo voor de Bob?
Sportverenigingen kunnen in 2016 bovendien een limousine winnen en deze inzetten om de ultieme Bob van jouw vereniging aan het eind van een verenigingsfeest zijn vrienden thuis te laten brengen. Zo wil iedereen wel de Bob zijn!

Hoe wint jouw vereniging de limo?
In de eerste plaats, gewoon door je als sportvereniging aan te melden op: www.rovzh.nl/bobsport. Vanaf volgende week worden er drie(!) limousines verloot onder de aangemelde verenigingen.
Vanaf 1 maart kun je de limousine winnen door als vereniging de meeste punten te verzamelen in de Bob-quiz.

Welke regio en gemeenten doen mee?
Om deel te nemen aan de campagne moet jouw sportvereniging gevestigd zijn in het Rotterdamse deel van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de Hoeksche Waard, Drechtsteden, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden of Goeree Overflakkee.

Geen alcohol onder de 18!
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat alcohol drinken op jonge leeftijd zeer schadelijk is voor de ontwikkeling van de hersenen. In sportkantines wordt er nog veel te vaak alcohol geschonken aan jongeren onder de 18. De gemeente controleert hier streng op en deelt als het nodig is boetes uit aan overtreders. Naast het uitdelen van boetes wil de gemeente vooral helpen om de naleving op orde te krijgen.


Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Liesbeth van der Meer

Liesbeth van der Meer

strategisch adviseur / leidinggevende