De Rotterdamse korfbalclub WION is zaterdag winnaar geworden van de verkiezing Ons Kluppie 2012. De club uit Prins Alexander mag zich een jaar lang Rotterdams leukste ‘kluppie’ noemen en wint een door Rotterdam Sportsupport beschikbaar gestelde cheque van 2.500 euro en een tv-reportage van RTV Rijnmond.

“De winnaar van Ons Kluppie 2012 heeft bijna alle leeftijden en doelgroepen wat te bieden. Van het 3e tot 65e levensjaar kan men er terecht en ook gehandicapten hebben er een plek om te sporten”, las juryvoorzitter Deborah Gravenstijn uit het juryrapport voor. “Na een fikse tegenslag in 2011 blijft deze hechte vereniging toch nog steeds op kracht. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het warme hart dat de leden, vrijwilligers en de buurt deze club toedragen.”

Met de tegenslag doelt Gravenstijn op de brand die vorig jaar de kantine verwoestte. De geldprijs van 2.500 euro gaat besteed worden aan een kinderhoek in de nieuwe kantine. Bestuurslid Peter de Wit: “Dit is geweldig. Op dit moment zijn we bezig de kantine helemaal op te bouwen. Dit geld gaan we gebruiken om de kinderen een mooie plek in de kantine te bieden.”

RKC WION volgt HSV Saints op, dat in 2011 de titel greep en zaterdag de gastheer van de ontknoping van 2012 was. De tweede en derde plaats van Ons Kluppie 2012 gingen naar seniorenvereniging Zalmplaat en Aikidovereniging Bushi Dojo.

Ons Kluppie is een jaarlijks initiatief van RTV Rijnmond en Rotterdam Sportsupport. Voor de editie van 2012 waren ook XerxesDZB, de Rotterdamsche Zeilvereeniging, HC Feijenoord, TPP-Rotterdam, 21-Up, de Rotterdamse Studenten Rugbyclub en Tempo ’34 genomineerd.

Foto’s en een geluidsfragment van de finale zijn te vinden op www.facebook.com/sportsupport en de tv reportage van RTV Rijnmond bekijkt u hier.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Kitty Kalkman

Kitty Kalkman

projectleider Toekomstbestendige sportverenigingen / leidinggevende