Vrijdagavond waren de vrijwilligers van Rotterdam Atletiek getuige van de officiële start van de club als Sportplusvereniging. Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbarbecue kreeg Joop van Leersum, voorzitter van de atletiekvereniging, uit handen van Marita Verkaik (Rotterdam Sportsupport) en Thomas Roskam (voorzitter gebiedscommissie Noord) het officiële Sportplusbord uitgereikt.

De vereniging verdient de Sportplusstatus omdat ze aangeeft niet alleen open te staan voor de behoeftes, wensen en ideeën van de eigen leden, maar ook om zich letterlijk en figuurlijk open te stellen voor de buurt, de wijk en de samenleving waar zij deel van uitmaakt. Tijdens het programma vertelde voorzitter Joop van Leersum over de Sportplusambitie van de vereniging die graag een stapje meer doet. “We zetten ons o.a. al jaren in voor de Schoolsportvereniging waar veel jonge kinderen sporten en we willen daarnaast ook onze accommodatie op Sportpark Nenijto beter gaan benutten.”

Voor haar maatschappelijke inzet ontving Rotterdam Atletiek eerder het ‘Sportpluspredicaat’. Hiermee toont de vereniging aan over een gezonde basiskwaliteit te beschikken en een waardevolle maatschappelijke rol te bekleden. Rotterdam Atletiek viert op vrijdag 26 juni officieel de bekroning tot Sportplusvereniging. Het Sportplusprogramma draait sinds 2010 in Rotterdam. Dit programma is ontwikkeld door Rotterdam Sportsupport voor Rotterdamse sportverenigingen die een brede maatschappelijke rol willen vervullen.

Vrijwilligerstrofee
Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond zet de vereniging de mensen in het zonnetje die zich geheel belangeloos inzetten voor de club. Een belangrijk onderdeel van het programma is het uitreiken van de trofee voor de vrijwilliger van het jaar. De trofee is dit jaar voor het eerst uitgereikt en kwam in handen van Bertie Visser en Jenneke Lansberg, de ‘trouwe kantineploeg’ die zich volgens Van Leersum altijd met veel plezier ontfermt over het reilen en zeilen van de kantine.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Beau de Leeuw

Beau de Leeuw

projectcoördinator Toekomstbestendige sportverenigingen