(Bron: Sport KnowHowXL)

Hoewel Olympisch Vuur onlangs bekend maakte dat Amsterdam op het affiche prijkt als Nederland besluit tot een bid voor de Olympische Spelen in 2028, is de olympische ambitie van partnerstad Rotterdam springlevend. Op 12 juni jongstleden opende sportwethouder Antoinette Laan de ‘Rotterdamse talentencentra’. De stad wil talentvolle (top)sporters in de regio Rotterdam nog betere kansen en mogelijkheden geven zich optimaal te ontwikkelen op weg naar een glansrijke topsportcarrière. Veel geld is daar echter niet mee gemoeid. “Dat zou in deze tijd lastig uit te leggen zijn”, aldus Laan.

Voor Laan is het Olympisch Plan nog altijd een belangrijke drijfveer achter het sportbeleid en daar maken de talentencentra deel van uit. De keuze voor Amsterdam als affichestad is door de burgemeester en wethouders van beide steden gezamenlijk gemaakt. “Natuurlijk dacht ik als Rotterdamse wel even ‘jammer’, maar het is de beste keuze voor sportland Nederland en daarmee ook voor de Rotterdamse sport. Wij zijn als partnerstad nauw betrokken en dat geeft ons ook de mogelijkheid om ons de komende jaren ruim de gelegenheid om ons met het topsportbeleid te bemoeien. En wij hebben vanwege onze expertise enorm veel toegevoegde waarde. Voorlopig zijn die Olympische Spelen niet meer dan een stip aan de horizon, een doel waarmee je mensen in beweging kunt brengen”, vertelt Laan.

L:ees hier het gehele artikel.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bianca Hamstra

Bianca Hamstra

pedagogisch adviseur