‘En de winnaar is: Rotterdam’ klonk het vanavond in de Grote Kerk in Breda tijdens het jaarlijkse VSG-congres. De Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de VNG dagen jaarlijks alle Nederlandse gemeenten uit om mee te dingen naar de titel. Andere kanshebbende gemeenten waren Veenendaal en Gorinchem. Met de verkiezing wil Vereniging Sport en Gemeenten een duurzaam sport- en beweegbeleid bij gemeenten stimuleren en succesverhalen delen.

Een adviescommissie beoordeelt de gemeenten op diverse indicatoren. Een vakjury onder leiding van VSG voorzitter (en burgemeester van Amersfoort) Lucas Bolsius bepaalt de uiteindelijke winnaar. Klik hier om het juryoordeel te lezen.

Rotterdam Sportsupport feliciteert haar opdrachtgever Gemeente Rotterdam met deze prachtige titel en bedankt hen voor het sportminded beleid dat al jaren wordt gevoerd. Ook bedanken we hen voor de ruimte om te experimenteren waardoor sport nu ook binnen andere sectoren, waaronder re-integratie en welzijn, van grote betekenis kan zijn. Rotterdam Sportsupport is trots een bijdrage te mogen leveren aan Rotterdam als Sportstad. Ook feliciteren we onze samenwerkingspartners in de stad; Rotterdam Topsport en Sportbedrijf Rotterdam!

Maar onze grootste dank gaat uit naar alle vrijwilligers die van Rotterdam een echte Sportstad maken! De vrijwilligers bij sportverenigingen en -stichtingen die zich iedere dag met veel energie en enthousiasme inzetten om Rotterdammers in beweging te brengen. Zij verlagen drempels tot sport, motiveren stadsgenoten, zijn rolmodellen, zorgen voor een veilig sportklimaat en bouwen aan een vitale vereniging. Dit maakt dat iedereen dicht bij huis kan sporten en bewegen in een fijne omgeving! Hulde aan jou, aan jullie; de titel ‘Sportgemeente van het jaar’ komt jullie toe!

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Kim Santbulte

Kim Santbulte

projectleider Rotterdam Sport op Maat