Rotterdam telt sinds woensdagmiddag 25 schoolsportverenigingen. In de Provenierswijk kunnen kinderen van de basisscholen De Provenier en De Klimop (Klein Cool) lid worden van sportverenigingen, die structureel trainingen gaan verzorgen op of rondom de school.

Ruim 100 kinderen van de twee scholen maakten er een feest van op het schoolplein van De Provenier. Wethouder Adriaan Visser (Financiën, Binnenstad, Cultuur en Sport) en Marita Verkaik (teammanager Rotterdam Sportsupport) gaven samen met de directrices van beide scholen het officiële startsein van Rotterdams 25e schoolsportvereniging.

“We doen er alles aan om Rotterdamse kinderen gezond te krijgen en/of te houden en te enthousiasmeren voor sport”, zegt wethouder Visser. “De schoolsportvereniging toont al bijna tien jaar aan hier een geweldige bijdrage aan te leveren. Een groot compliment aan de scholen en verenigingen die met dit project meedoen.”

Drie sporten
De kinderen kunnen door Schoolsportvereniging Provenierswijk in georganiseerd verband sporten, waardoor de sportparticipatie onder de basisschooljeugd in de Provenierswijk verhoogd kan worden. De sporten waaraan kinderen kunnen meedoen zijn dans, karate en atletiek. De verenigingen die de trainingen verzorgen zijn Got2Groove, Dojo Katsu Heiwa en Rotterdam Atletiek.

Bij een schoolsportvereniging komen de sportverenigingen naar de scholen om leerlingen direct na schooltijd training te geven omdat het merendeel van de verenigingen zich buiten de wijk bevindt. De kinderen krijgen les van clubtrainers, kunnen na een aantal proeftrainingen lid worden van de sportvereniging en spelen uiteindelijk mee in de reguliere competitie. De trainingslocatie blijft in de wijk. Met de Schoolsportvereniging, dat wordt georganiseerd door Rotterdam Sportsupport, zijn bijna 3000 kinderen uit 25 verschillende wijken aangesloten bij een sportvereniging.

Lekker Fit!
De Provenier en De Klimop zijn scholen die deelnemen aan het programma ‘Lekker Fit!’ van de gemeente Rotterdam. Met dit programma zet een basisschool extra in op een gezonde, actieve leefstijl van de kinderen. De beide scholen breiden hun sportieve mogelijkheden uit door nu ook te starten met Schoolsportvereniging Provenierswijk.

Nieuwsvideo van RTV Rijnmond

Nieuwsvideo van Open Rotterdam

Nieuwsvideo van het Jeugdjournaal

Klik hier om het ochtendjournaal van het Jeugdjournaal te bekijken. Vanaf 2.15 minuut ook hier een leuk item over de Schoolsportvereniging. Klik hier om het item van het avondjournaal te bekijken.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ellen Breedveld

Ellen Breedveld

projectmedewerker Meer volwassen Rotterdammers met een gezondheidsachterstand blijvend in beweging