Rotterdam Sport op Maat heeft als netwerkverband met de marathon meegedaan met 53 lopers. 24 lopers deden mee met de Business Estafette Marathon. Twee lopers liepen de hele marathon en de overige deelnemers hebben de 10 km gelopen.

Alle lopers hebben sponsorgelden opgehaald waarmee Rotterdam Sport op Maat meer mensen met een beperking aan het sporten kan helpen. Op de dag van de marathon was al meer dan 3.000 euro opgehaald. De sportconsulenten van MEE gebruiken het geld om meer mensen te bemiddelen naar een sportactiviteit.

Een van de teams van Running Blind heeft een persoonlijk record gelopen met een tijd van 3:55:59. De uitdaging was om onder de 4 uur te blijven. Dat is goed gelukt. De slechtziende en blinde lopers lopen altijd met een buddy. Door middel van een koordje zijn ze met elkaar verbonden tijdens het lopen.

Running Blind traint wekelijks onder leiding van een trainer. Binnenkort is er voor Running Blind meer succes te boeken want John Stoop gaat als eerste slechtziende loper meedoen aan de Roparun 2012 op het traject Hamburg-Rotterdam.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Mark van der Haven

Mark van der Haven

projectcoƶrdinator Schoolsportvereniging