Na Rotterdam Sport op Maat is er nu ook Utrecht Sport op Maat. De laatste gemeente was zó enthousiast over in de Maasstad toegepaste formule, dat die sinds donderdag 24 januari navolging krijgt. Logo, huisstijl en naam vinden ook hun inspiratie in Rotterdam. Utrecht Sport op Maat is eveneens een netwerkorganisatie van partijen uit verschillende sectoren, zoals sport, revalidatiezorg en ondersteuning van mensen met een beperking.

In Nederland is de ambitie ontstaan om servicepunten voor mensen met een beperking goed zicht- en vindbaar te maken en daarin een zekere uniformiteit te vinden. In die geest kan Utrecht Sport op Maat ook worden gezien. Het is min of meer een kopie van het succesvolle Rotterdamse concept. Net als in de Maasstad hebben organisaties de handen ineengeslagen om ervoor te zorgen dat hun streven – meer sportende mensen met een beperking – breed wordt gedragen en alle benodigde expertises zijn verzameld. Stel, een cliënt van een zorgorganisatie wil graag georganiseerd sporten. Dan kan nu snel en gemakkelijk de weg naar de juiste sportaanbieder worden ingeslagen dankzij de krachtenbundeling van de betrokken

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Stephan Vos

Stephan Vos

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat