De Rotterdam Sport op Maat dag is het hoogtepunt én het slotakkoord van een bijzondere week: de Rotterdam Sport op Maat week powered by Dirk Kuyt Foundation. In de vijf dagen voorafgaand aan het spetterende evenement op 12 september komen al ongeveer 300 leerlingen uit het speciaal onderwijs in actie op Sportplaza Zuiderpark. Zij kunnen meedoen aan clinics atletiek, aikido, tennis, circus en persluchtduiken.

Dirk Kuyt is sinds deze zomer terug in Rotterdam. De topvoetballer beleefde niet alleen zijn rentree bij Feyenoord, maar verbond ook de naam van zijn Foundation aan de Rotterdam Sport op Maat week. Samen met JongerenBijdrageRegeling maakt de Foundation de week financieel mogelijk.

Genieten
Plusminus 300 kinderen en jongeren uit het speciaal onderwijs kunnen daardoor samen met medeleerlingen en leraren hun hart ophalen. Het gaat om 30 groepen kinderen en jongeren tot twintig jaar uit heel Rotterdam. Zij hebben een visuele beperking, communicatieve beperking (spraakproblematiek), gedragsprobleem (bijvoorbeeld autisme), zijn langdurig ziek, doof of slechthorend of leren moeilijk.

Vanzelfsprekend worden de deelnemers uitgenodigd ook te komen genieten tijdens de Rotterdam Sport op Maat dag zelf! Na afloop worden zij desgewenst geholpen hun favoriete sport te bepalen en lid te worden van keen sportvereniging.

Dirk Kuyt promoot de Sport op Maat week en dag

Ga ook naar www.rotterdamsportopmaat.nl en bekijk het evenement op Facebook.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Floor Vierboom

Floor Vierboom

teamcoördinator Communicatie