Rotterdam Sportsupport en Matrix Fitness gaan zich gezamenlijk inzetten om een bijdrage te leveren aan de vitaliteit van de Rotterdamse sportverenigingen.

De 2-jarige overeenkomst met Matrix Fitness geeft Rotterdam Sportsupport de mogelijkheid om verenigingen te helpen een ruimte binnen het sportcomplex opnieuw in te richten en te exploiteren. Door een ruimte anders in te richten, kunnen verenigingen met een eigen accommodatie een speciale trainingsruimte voor leden realiseren. “Wij geloven dat we op deze manier Rotterdamse verenigingen kunnen helpen om nieuwe leden te binden,” zegt Danny Rijnhout, verenigingsadviseur van Rotterdam Sportsupport. “Verenigingen kunnen de ruimte breed exploiteren om bijvoorbeeld ouders in beweging te brengen of door beweegprogramma’s voor andere doelgroepen te draaien.”

Aantrekkingskracht vergroten
Kracht- en conditietraining is bij veel Nederlandse sportverenigingen nog geen standaard onderdeel van het trainingsprogramma, zoals in het buitenland vaak wel het geval is. “Wij geloven dat we met het aanbieden van kracht- en conditietraining het niveau van de (breedte)sport in Nederland een impuls kunnen geven en dat we zo verenigingen kunnen helpen om meer leden langer aan de vereniging te binden. Dat leidt uiteindelijk tot een duurzame versterking van de verenigingen,” zegt Anne-Marie Kuiper, Directeur Marketing bij Matrix Fitness.

Pilot
In een pilot gaan beide partijen bij twee nader te bepalen Rotterdamse verenigingen een ruimte ombouwen tot multifunctionele trainingsruimte. Rotterdam Sportsupport en Matrix Fitness gaan met de clubs in gesprek om een plan te vormen, leden te betrekken, de financiering te realiseren en de ruimte te exploiteren. Rijnhout: “Door dit zorgvuldig te monitoren kunnen we ontdekken wat deze omzetting kan betekenen voor het exploitatiemodel en de toekomst van de sportvereniging.”

Meer weten
Heb je binnen je vereniging een ruimte over die je graag zou willen inrichten als functionele fitnessruimte of ben je benieuwd welke kansen er voor jouw vereniging liggen? Neem dan contact op met Danny Rijnhout via d.rijnhout@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 010-2429315.

Over Matrix Fitness
Matrix Fitness is de grootste fabrikant van professionele fitnesstoestellen in Nederland. Deze toestellen staan onder andere in fitnesscentra,  fysiotherapiepraktijken, onderwijsinstellingen en topsportaccommodaties.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Floor Vierboom

Floor Vierboom

teamcoördinator Communicatie