Judo voor slechtzienden, rolstoeltennis, G-handbal en racerunnen. Dat is een greep uit de activiteiten die zaterdag plaatsvonden tijdens de Rotterdam Sport op Maat dag op Sportplaza Zuiderpark. In totaal maakten meer dan 1250 bezoekers kennis met 24 aangepaste sport- en beweegactiviteiten.

De clinics, georganiseerd door 37 verenigingen, gaven de aanwezigen een goed beeld van de mogelijkheden om structureel te sporten. Deelnemers van alle leeftijden kwamen in beweging tijdens de oefensessies en spraken met de begeleidende vrijwilligers. Bezoekers konden zich op de informatiemarkt laten voorlichten over de praktische kant van aangepast sporten. Zo kregen zij bijvoorbeeld antwoord op vragen over vervoer naar verenigingen en financiële tegemoetkoming in de kosten.

Sportwethouder Visser en rolstoelbasketballer Barbara van Bergen openden de dag. Visser: ‘Met onder andere slechtzienden, doven, chronisch zieken en mensen met een verstandelijke beperking heeft de stad zo’n 60.000 mensen met een beperking. Gemeente Rotterdam investeert om sport voor iedere Rotterdammer toegankelijk te maken. Rotterdam telt meer dan 80 sportorganisaties die structureel een aangepast sportaanbod aanbieden. De Rotterdam Sport op Maat dag is een geweldig moment waarop veel van deze sportaanbieders laten zien hoe leuk, nuttig en laagdrempelig sporten in Rotterdam is.’

Het gevarieerde programma bestond uit onder meer clinics en demo’s in 24 takken van sport, voorlichting en entertainment. Het podiumprogramma werd gepresenteerd door Rotterdammer Quintis Ristie en er waren optredens van de G-based Band en Andrea Hazes, de vrouwelijke lookalike van André Hazes. Daarnaast was NOC*NSF aanwezig om talenten te scouten voor de Paralympische Spelen.

Rolstoelbasketballer en sportambassadeur van Rotterdam, Barbara van Bergen vertelt: ‘Na mijn ongeluk wees een begeleider uit het revalidatiecentrum me op de mogelijkheden van aangepast sporten. Daarna heb ik een aantal sporten geprobeerd en ik ontdekte al snel dat ik rolstoelbasketbal leuk vind. Ik ben er dan ook van overtuigd dat er altijd een sport is die bij je past. Tijdens de Rotterdam Sport op Maat dag zag ik veel lachende gezichten, dat is wat sporten met mensen doet.’

Het evenement is een initiatief van Rotterdam Sport op Maat, een netwerkorganisatie die werkt aan een optimaal sportklimaat voor Rotterdammers met een beperking. De dag werd georganiseerd in samenwerking met Thuis op Straat Zuiderpark en vele sportverenigingen. De activiteiten op de Rotterdam Sport op Maat dag toonden aan dat iedereen in de stad kan sporten, ongeacht de handicap die iemand heeft. Het was de vierde keer dat de Rotterdam Sport op Maat dag werd georganiseerd.

Sfeerimpressie Rotterdam Sport op Maat dag 2015

Fotoalbum op Facebook

Bekijk hier de foto’s op Facebook.

De Rotterdam Sport op Maat dag op Twitter

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Mark van der Haven

Mark van der Haven

projectcoördinator Schoolsportvereniging