Hardlopen voor slechtzienden, rolstoelhockey, G-handbal en autistenvoetbal. Dat is een greep uit de activiteiten die afgelopen weekend plaatsvonden tijdens de Rotterdam Sport op Maat dag op Sportplaza Zuiderpark. In totaal maakten meer dan 1000 bezoekers kennis met 22 aangepaste sport- en beweegactiviteiten.

De clinics, georganiseerd door ruim twintig verenigingen, gaven de aanwezigen een goed beeld van de mogelijkheden om structureel te sporten. Deelnemers van alle leeftijden kwamen in beweging tijdens de oefensessies en spraken met de begeleidende vrijwilligers. Bezoekers konden zich op de informatiemarkt ook laten voorlichten over de praktische kant van aangepast sporten. Zo kregen zij bijvoorbeeld antwoord op vragen over vervoer naar verenigingen en financiële tegemoetkoming in de kosten.

Bekijk hier een sfeerimpressie van de Rotterdam Sport op Maat dag:

Voormalig topsporter Leontien van Moorsel was aanwezig en vertelt: ‘Ik vind het geweldig, alle mensen met een beperking in beweging. En wat heel mooi is, ze lopen allemaal met een glimlach. Dat is heel erg belangrijk, dan zie je wat bewegen met een mens doet!

Het evenement is een initiatief van Rotterdam Sport op Maat, een netwerkorganisatie die werkt aan een optimaal sportklimaat voor Rotterdammers met een beperking. De dag werd georganiseerd in samenwerking met Thuis op Straat Zuiderpark, Sportplaza Zuiderpark, Dirk Kuyt Foundation, Hart van Zuid, Jongerenbijdrageregeling, Citysteward Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en een groot aantal sportverenigingen.

Rotterdam telt meer dan 80 sportorganisaties die structureel een aangepast sportaanbod aanbieden. Met onder anderen slechtzienden, doven, chronisch zieken en mensen met een verstandelijke beperking heeft de stad zo’n 60.000 mensen met een beperking. Gemeente Rotterdam investeert om sport voor iedere Rotterdammer toegankelijk te maken. De activiteiten op de Rotterdam Sport op Maat dag toonden aan dat iedereen in de stad kan sporten, ongeacht de handicap die iemand heeft. Het was de tweede keer dat een dusdanig grootschalig evenement voor gehandicapten in Rotterdam werd georganiseerd.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Daan Baecke

Daan Baecke

verenigingsconsulent Noord en Kralingen-Crooswijk