‘Het is onze passie om mensen met elkaar te verbinden. Wij proberen bijvoorbeeld kinderen, de volwassen Rotterdammers van de toekomst, sociale vaardigheden bij te brengen om later met elkaar te kunnen samenwerken.’ Dat zegt Sjaak Hoogerheide, voorzitter van zaalvoetbalvereniging én toekomstige Sportplusvereniging TPP.

Tachtig middelbare scholieren van wie een flink gedeelte nooit lid was geweest van een sportclub, komen sinds vorig jaar uit in een competitie bij TPP. Het initiatief heeft niet alleen positief effect op hun gedrag, discipline en sociale vaardigheden bij de club en op school. Een aantal van de 12-tot 14-jarige jongens stroomde zelfs door naar een districtsselectie van de KNVB. Dat smaakt dus naar meer.

Na de zomer worden bij TPP ook scholencompetities opgezet voor tienermeisjes en 15- en 16-jarige jongens. De vereniging heeft er dan in één klap 120 leden bij. Alle kinderen en jongeren gaan naar school in Rotterdam-Zuid en spelen in Topsportcentrum Rotterdam, de thuishaven van TPP. De scholencompetities zijn een samenwerking tussen scholen, TPP, Rotterdam Sportsupport en de KNVB.

Hoogerheide: ‘TPP is in 2003 van start gegaan met één seniorenteam. Een aantal van onze leden was actief in het welzijnswerk. Gezamenlijk zeiden we onmiddellijk dat we met onze nieuwe club iets terug wilden doen voor deze mooie stad. Denk aan begeleiding van jongeren die thuis of op school problemen hebben. Het heeft onder meer geleid tot trajecten voor kinderen met een leerachterstand. Wie beweegt of sport, voelt zich beter en zal normaal gesproken ook beter presteren op school. Wij leren kinderen dat je geen wedstrijd kunt winnen als je niet samenwerkt, communiceert en afspraken maakt met elkaar.

TPP heeft de ambitie fasegewijs steeds meer groepen bij de vereniging te betrekken. Hoogerheide: ‘Over een tijd willen we bijvoorbeeld ook mikken op mensen met een beperking.”

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Wilco Hameetman

projectleider gebieden / verenigingsconsulent Prins Alexander
Wilco Hameetman