Kosteloos of voor weinig geld naar de film, het zwembad of lekker sporten op de club. Met de Rotterdampas hebben al veel mensen leuke (sport)activiteiten kunnen doen in de stad. In september lanceert het platform een herfstmagazine met een sport special. In deze bijlage kunnen sportverenigingen met een speciale actie hun aanbod zichtbaar maken. Zo kunnen alle pashouders met een tastbare kaart opzoek naar leuke en nieuwe sportacties in de stad. Misschien wel bij jouw vereniging?   

Al ruim dertig jaar kun je met de Rotterdampas – gratis of met korting – leuke dingen doen. Het platform heeft een breed en verscheiden aanbod. Ook sportactiviteiten bij verschillende (Rotterdamse) sportverenigingen zijn hiervan een vast onderdeel. Er zijn al veel sportaanbieders aangesloten op het platform, zowel verenigingen als commerciële sportaanbieders.

Wat houdt de actie in?

Het afgelopen jaar is eens te meer gebleken dat sport belangrijk is. Niet alleen qua amusement maar vooral ook om gezond te blijven en sociaal bezig te zijn. Om dit te benadrukken en om sportaanbieders meer in de ‘spotlight’ te zetten, voegt de organisatie een sport special toe aan het herfstmagazine. Voor sportverenigingen is deze actie een kans om nieuwe leden te werven, extra inkomsten te werven en (meer) binding te creëren met de wijk en/of stad. Bijvoorbeeld door korting te bieden op een strippenkaart, trainingslessen of de jaarcontributie.

Let op: sportverenigingen kunnen alleen een plek krijgen in de sport special als ze minimaal 50% korting geven op de actie. Voor de reguliere acties van de Rotterdampas is dit percentage niet van toepassing. Het is dus ook mogelijk om als vereniging acties aan te bieden op het platform voor lagere korting, maar dan komt deze actie niet in de bijlage van het herfstmagazine. Klik hieronder voor de belangrijkste aandachtspunten om in de sportbijlage te komen:

  • De actie kan alleen tegen minimaal 50% korting worden gegeven. Het is bij deze speciale actie dus niet mogelijk om acties aan te bieden tegen lagere korting;
  • Voor de korting die de sportaanbieders geven krijgen zij via het platform promotie voor hun actie (offline en online);
  • Deelname is gratis voor verenigingen, dus er zijn geen bijkomende kosten;
  • In tegenstelling tot de reguliere Rotterdampas-voorwaarden mag een actie eenmalig maar ook meerdere keren plaatsen vinden. De actie(s) mag/mogen in 1 maand plaats vinden;
  • Het herfstmagazine loopt van 1 september 2021 t/m 30 november 2021 en wordt bezorgd aan alle pashouders;
  • Deadline voor het indienen van een actie kan tot uiterlijk maandag 24 mei;
  • Elke sportvereniging dient pashouders te registreren. Dit registeren kan via de scan’r app. Als een vereniging zich heeft aangemeld volgt naderede uitleg en wordt er een handleiding naar hen gestuurd waarin staat hoe het registreren werkt. Lees hieronder meer over het aanmelden.

Hoe nu verder?

Wil je als sportvereniging deelnemen? Maak dan een Rotterdampas-account aan als partner en dien vervolgens de actie in via dit account. Klik hier om je aan te melden. Heb je vragen of kom je er niet uit? Neem dan contact op met Richard Rep via r.rep@rotterdampas.nl of bel naar 06 39 11 61 02.

Meer weten?

Wil je meer leden binden aan jouw club? Heb je vragen over het aanbieden van sport voor nieuwe doelgroepen. Of wil je werk maken van ledenbehoud?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

 • Ledenwerving
 • Ledenbehoud
 • Ondernemerschap
 • Doelgroepadvies
 • Nieuw, flexibel sportaanbod

Wij staan voor je klaar!

Lennert van Driel

Lennert van Driel

contentspecialist