Onder het motto ‘Handbal is een echte meidensport’ gaat de Rotterdamse handbalvereniging Snelwiek de komende tijd aan de slag om nieuwe meisjesleden te werven. In tegenstelling tot bij veel andere clubs zijn er jongens in overvloed bij Snelwiek, dus concentreren ze zich nu even op de meiden tussen zeven en achttien jaar.

Op de flyer die speciaal voor dit doel is gemaakt, staat een prachtige actiefoto van Estavana Polman. Daar is over nagedacht. Bestuurslid Esther Hilgers: ,,Natuurlijk is dat geen toeval. Momenteel wordt het EK voor dames in Zweden gespeeld en daar haken we graag op in, want uiteraard hopen we dat Oranje het ook daar goed gaat doen. We zijn de flyers nu aan het verspreiden en doen dat overal in Rotterdam. Via de club en onze eigen leden natuurlijk, maar ook op scholen’’.

De leden hebben allemaal een mail ontvangen met uitleg hoe de club deze actie denkt aan te pakken en wat ze daarbij van hun leden verwachten. ,,Daarbij werken we toe naar een grote ‘wervings- en trainingsdag’ op dinsdag 17 januari 2017. Dan willen we de club en de sport promoten door middel van open trainingen. We beginnen die avond met een training voor meiden in de F-, E- en D-jeugd van 18.30 tot 19.30 uur. Onze eigen meiden jeugd zal dan aanwezig zijn en iedereen die komt trainen krijgt een bal. Dat lijkt ons al een leuke binnenkomer’’.

,,De training wordt gegeven door onze leuke jongens B-jeugd, dus ook dat is misschien interessant voor de meiden. En terwijl de kinderen trainen is er voor hun ouders een korte presentatie in de kantine over hoe tof handbal is, hoe heerlijk het is om met elkaar te sporten en hoe leuk het verenigingsleven kan zijn. NHV-consulente Henne van Es is dan aanwezig, evenals iemand van Rotterdam Sportsupport’’.

Na afloop van deze serie krijgen de aanwezigen ook nog allemaal een goodybag mee met daarin leuke verrassingen. Van 19.30 tot 20.30 komt de groep oudere jeugd en hun ouders aan de beurt. ,,We hopen natuurlijk dat sommige meiden zo enthousiast zijn dat ze zich meteen als lid inschrijven. Wie dat doet, krijgt nog een extraatje: een maand gratis meetrainen en twee lootjes voor het officiële Olympische Oranjetenue dat we verloten. Ons doel is om zo’n vijftig meiden naar de avonden toe te trekken. Daar gaan we vol voor. Als het er minder zijn, maar we houden er toch een paar enthousiaste teams aan over, zijn we natuurlijk ook dik tevreden’’.

,,We noemen het dan wel meidenwerving, maar als we en passant ook broertjes, vriendjes, buurjongetjes en/of neefjes kunnen interesseren, is dat mooi meegenomen. Al die kinderen hebben ook ouders, die we hopelijk uiteindelijk binnen de club als vrijwilliger kunnen begroeten. Want vele handen maken licht werk. Het allerbelangrijkste vinden we echter om te laten zien dat handbal een waanzinnig leuke sport is en we willen als Snelwiek ook graag de grootste club in Rotterdam zijn. We hebben pas ons 75-jarig bestaan gevierd, via deze actie hopen we ook weer 75 jaar door te kunnen!”

Omdat de mensen van club graag vooraf ongeveer willen weten hoeveel meiden er op de trainingsavond komen, worden zij verzocht zich vooraf even aan te melden via e-mail info@snelwiek.nl onder vermelding van naam, geboortedatum, school en e-mailadres.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Yasemin Cansoy

secretaresse
Yasemin Cansoy