Donderdag 18 oktober heeft wethouder Antoinette Laan (sport en recreatie, kunst en cultuur) de vier Rotterdamse Paralympische medaillewinnaars gehuldigd in de trouwzaal van het Stadhuis. Namens de gemeente ontvingen de vier Paralympische atleten een cheque, een ingelijste actiefoto en namens het Bilderberg Parkhotel een overnachting overhandigd.

Wethouder Laan: “Ik was super trots dat Rotterdam deze vier fantastische sporters naar Londen had afgevaardigd, maar het maakt mij nog trotser dat ze ook nog eens alle vier op het podium hebben gestaan. In Londen heb ik van dichtbij mogen meemaken wat een waanzinnig succes de Paralympische Spelen zijn geweest voor Nederland. Heel de Nederlandse delegatie hebben we al in onze stad verwelkomd op Rotterdam – The Hague Airport tijdens de Welkom Thuis, maar deze vier toppers verdienen het om nog eens extra in het zonnetje gezet te worden.”

Lisette Teunissen won in Londen de gouden medaille op de 50 meter rugslag. In het Olympisch zwembad van Londen was zij met haar tijd van 51.21 sec een stuk sneller dan haar concurrenten. De inwoner van Capelle staat al jaren ingeschreven bij het Olympisch Netwerk Rotterdam en zal dan ook voor haar betrokkenheid bij de stad gehuldigd worden.

Speerwerper Ronald Hertog, lid van Rotterdam Atletiek, won in Londen brons in het Olympisch Stadion, waar hij eerst binnenliep als trotse vlaggendrager van de Nederlandse delegatie. Met zijn worp van 55.83m wist hij naast zijn vierde plek in Beijing nu wel het podium te bereiken.

De twee rolstoelbasketbalsters Barbara van Bergen (Arrows’81 uit Rotterdam) en Inge Huitzing (BC Verkerk uit Zwijndrecht) wonnen in Londen de bronzen medaille door in de strijd om brons de Verenigende Staten te verslaan met 47-71. In de halve finale moesten zij met een verschil van 3 punten hun meerdere erkennen in Duitsland. Beide dames staan al jaren ingeschreven bij het Olympisch Netwerk Rotterdam.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bianca Post – van der Hoek

Bianca Post – van der Hoek

verenigingsconsulent vitale en toekomstbestendige sportverenigingen / verenigingsconsulent Scouting