Rotterdamse Sporticonen, partner van Rotterdam Sportsupport, heeft de lijst met (ex)-topsporters uitgebreid. Vanaf volgend jaar worden evenementen vernoemd naar Dirk Kuyt, ex-coureur Robert Doornbos, voormalig honkballer en bondscoach Robert Eenhoorn en ex-wereldkampioene en -recordhouder op de 60 meter sprint Nelli Cooman.

Ed van Leeuwen, voorzitter van de stichting Rotterdamse Sporticonen, presenteerde de namen deze week in de ring van de Bep van Klaveren Memorial. De vier nieuwe Rotterdamse iconen krijgen vanaf 2018 jaarlijks een evenement met hun naam op de kalender van Rotterdamse Sporticonen: de Dirk Kuyt Cup, Robert Doornbos Grand Prix, Robert Eenhoorn Classic en de Nelli Cooman Mile. Met uitzondering van het honkbalevenement zullen de nieuwe evenementen ook worden opengesteld voor kinderen met een beperking.

Rotterdamse Sporticonen heeft al twaalf namen op de lijst staan, zoals de Bep van Klaveren Memorial en de Deborah Gravestijn Classic. En dit jaar vonden voor het eerst de Raemon Sluiter Open en Jolanda Paardekam Classic plaats.

Samenwerking
Rotterdam Sportsupport werkt sinds mei samen met Rotterdamse Sporticonen. De Stichting Rotterdamse Sporticonen heeft als doel om de Rotterdamse sporthelden te eren en zoveel mogelijk Rotterdamse kinderen te laten sporten. De sporthelden verbinden hun naam aan jeugdsportevenementen, waaraan kinderen gratis kunnen meedoen. Stichting Rotterdam Sportsupport probeert Rotterdammers structureel in beweging te krijgen, waarbij de jeugd een belangrijke doelgroep is. Beide stichtingen hebben speciale aandacht voor kinderen die van huis uit weinig mogelijkheden hebben om bij een club te sporten en voor kinderen met een beperking.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Stephan Vos

Stephan Vos

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat