Atletiekvereniging PAC, voetbalvereniging Spartaan’20, tennisvereniging RLTV Deuce Again, HC Delfshaven en korfbalvereniging Nikantes hebben gisteren bij elkaar 160.000 euro ontvangen van Stichting Neyenburgh. De Sportplusverenigingen gaan dit bedrag besteden aan initiatieven waarmee ze zich op maatschappelijk gebied inzetten voor de Rotterdammer. Rotterdam Sportsupport hielp clubs bij de aanvraag.

Rotterdamse stichtingen en verenigingen konden een beroep doen op een bijdrage van Stichting Neyenburgh. Deze stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven in Rotterdam. Tijdens een speciale award-uitreiking op het Rotterdamse stadhuis werd gisteravond 1,2 miljoen euro verdeeld onder 25 projecten en initiatieven.

PAC
PAC Rotterdam diende een fondsaanvraag in voor haar ouderenproject. Hiermee willen ze 200 ouderen in beweging brengen op de club en dit combineren met gezellige activiteiten. Dit om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. Een deel van het geld is vooral nodig voor een coördinator/manager, die het project begeleidt. Zij ontvingen een cheque van 30.000 euro. ‘Een mooie stimulans voor ons ouderenproject’, aldus de club.

Spartaan’20
Ook Spartaan’20 ontving 30.000 euro van Stichting Neyenburgh. Deze club wil meidenvoetbal inzetten om sociaal isolement onder deze doelgroep te voorkomen en om meiden op te kunnen laten werken aan hun zelfvertrouwen. Ook bij deze aanvraag is de manager een belangrijk onderdeel van het initiatief. Deze is verantwoordelijk voor het coördineren van het projecten hiermee hoeft een manager niet geheel uit subsidies of de contributie te worden betaald.

Rolstoeltoegankelijk
RLTV Deuce Again kreeg 30.000 euro om het complex rolstoeltoegankelijk te maken. ‘We hebben het geld onder meer nodig voor een verlaagde bar’, zegt Anita Lenselink in het AD. ‘Dan kunnen mensen in een rolstoel ook aan de bar hangen en hoeven ze niet tegen de billen van iedereen aan te kijken.’ Ze verwacht dat het aangepaste clubhuis volgend tennisseizoen toegankelijk is voor de minder valide sporters.
Nikantes uit Hoogvliet ontving een bedrag van 20.000 euro voor de realisering van een Bouledrome. Zo kunnen Hoogvlietse ouderen ook in de winter jeu-de-boulen.
Behalve de bovengenoemde clubs ontving ook HC Delfshaven een bedrag van de Stichting Neyenburgh. De hockeyclub werkt samen met de Betrokken Spartaan en TOS aan het gezamenlijke initiatief ‘Maatschappelijke Sportvereniging De Betrokken Spartaan’. In vier jaar tijd willen ze er voor zorgen dat de sportparticipatie in Delfshaven gelijk is aan het Rotterdams gemiddelde.

Professionaliseringsslag
Verenigingsadviseur Danny Rijnhout van Rotterdam Sportsupport ondersteunde PAC en Spartaan’20 bij het schrijven van de fondsaanvraag, het opstellen van de begroting en het voorbereiden van de pitch, waarin de clubs in vijf minuten de impact van hun project moesten zien over te brengen. Danny: ‘Wat ik mooi vind is dat Stichting Neyenburgh met dit initiatief de maatschappelijke waarde inziet van sport als middel en dat verenigingen op deze manier een professionaliseringsslag kunnen maken. Door het inzetten van een professionele manager of coördinator ontlast de club haar vrijwilligers en kunnen ze grote stappen met hun maatschappelijke projecten maken.’

Verenigingsondersteuning
Verenigingsondersteuning is een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van Rotterdam Sportsupport. Elke vereniging heeft een gebiedscoördinator binnen Rotterdam Sportsupport. Deze persoon beantwoordt vragen, geeft advies en stimuleert verenigingen in te spelen op (sport)behoeften vanuit de wijk. Voor meer informatie over de ondersteuningsproducten voor Rotterdamse sportverenigingen klik hier.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Floor Vierboom

Floor Vierboom

teamcoördinator Communicatie