Veel turn(st)ers stoppen op relatief vroege leeftijd met de turnsport. Dat kan anders, dachten zes turnverenigingen van Stichting Turnen010.  Samen bundelen ze de krachten en organiseren iedere maandagavond recreatieve turntrainingen voor volwassenen in het Topsportcentrum Rotterdam. Een succesvol initiatief.

Topsportcentrum Rotterdam is per september 2021 de thuisbasis voor TeamNL Turnen Heren. In deze unieke trainings- en wedstrijdhal wordt dagelijks getraind door turners en turnsters van TeamNL. Daarnaast trainen ook jongere talentvolle jongens mee, die potentie hebben door te groeien naar de top van het Nederlandse turnen. En sinds enkele maanden zijn het ook volwassenen die de weg naar het Topsportcentrum maken. In de turnhal trainen ze onder begeleiding van een professionele trainer, ieder op hun eigen niveau. De leeftijd varieert van 19 tot 60 jaar.    

“Er zijn wel  turnverenigingen die trainingen aanbieden voor volwassenen, maar dat is voor een oudere doelgroep en is meer gymnastiek dan turnen,” zegt Martine Willemse van Rotterdam Sportsupport, dat Stichting Turnen 010 ondersteunt en ook een rol heeft gespeeld in het opzetten van dit aanbod. “Vanuit de stichting is toen het initiatief ontstaan om de krachten te bundelen en de prachtige turnhal ook te benutten voor andere doelgroepen, zoals volwassenen. De hal heeft natuurlijk een hele toffe uitstraling en nodigt echt uit om met elkaar te sporten. Jong en oud komt hier samen en de groep wordt steeds groter. Inmiddels zijn er al ruim 30 sporters die wekelijks komen trainen. Via social media en door mond-op-mond-reclame worden steeds meer mensen enthousiast gemaakt om ook te komen turnen.”

Video

Open Rotterdam ging onlangs op bezoek bij een trainingsavond in het Topsportcentrum Rotterdam. Bekijk hier de hele video:

Stichting Turnen010

Stichting Turnen 010 heeft als doel de toegankelijkheid en de ontwikkeling van de turn-/gymnastieksport in Rotterdam te bevorderen. Dit doen zij o.a. door de belangen te behartigen van de Rotterdamse turnverenigingen die zijn aangesloten bij de stichting.

Contact

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op met jouw gebiedsconsulent. We helpen je graag verder!

Martine Willemse

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen
Martine Willemse

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Jeroen Zwaard

verenigingsconsulent Hillegersberg-Schiebroek en Overschie
Jeroen Zwaard