Het sportaanbod verder uitbreiden en geschikt maken voor bijzondere doelgroepen; dat is de belangrijkste ambitie van Rotterdams nieuwste Sportplusvereniging RSV Sperwers. De korfbalvereniging biedt inmiddels ook jeu de boules en tennis aan. Zaterdag maakten de leden van de club, organisaties uit de wijk en de portefeuillehouder van de deelgemeente Charlois kennis met de maatschappelijke ambities van RSV Sperwers.

De vereniging aan de Carnissedreef is de tiende Rotterdamse Sportplusvereniging. Het Sportplusprogramma komt voort uit het gemeentelijke Uitvoeringsprogramma Sport. Met dit programma vertalen de Sportplusverenigingen hun ‘plus’ in de vorm van inzet op maatschappelijke terreinen als onderwijs, gezondheid, veiligheid, werk/re-integratie en participatie.

Voorzitter Hans Tindal vertelt over de eerste stap: ‘Sinds februari biedt onze vereniging in samenwerking met Het Carnissehuis een laagdrempelig sportaanbod voor volwassenen aan. De sporters worden gescreend en begeleid door de fysiotherapeut en lifestyleadviseur van Het Carnissehuis. Vervolgens stuurt de fysiotherapeut de sporter door naar RSV Sperwers waar de trainingen worden.’ Dit is één van de activiteiten waarmee de club uit de wijk Carnisse invulling geeft aan het thema gezondheid.

Ook binnen de thema’s onderwijs en de participatie van bijzondere doelgroepen zal de club activiteiten ontplooien. ‘Op deze manier hopen wij Rotterdam en haar inwoners vooruit te helpen’, aldus voorzitter Tindal.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Emile van der Weg

Emile van der Weg

verenigingsconsulent Organisatie