De derde editie van de Schoolsportvereniging Turnbokaal heeft op zaterdag 26 januari 135 kinderen een fijne dag opgeleverd. Uitgangspunt van het evenement was dat jongens en meisjes die normaal gesproken trainen op school, ook eens konden uitkomen in een wedstrijdsituatie. Ten overstaan van vele toeschouwers vertoonden de kinderen hun kunsten en werden gouden, zilveren en bronzen medailles uitgereikt in zeven leeftijdscategorieën.

Naar voren lopen na het afroepen van je naam. Een buiging maken naar de jury. Je oefening doen en nogmaals de jury groeten. De extra dimensie van de SSV Turnbokaal is altijd weer het wedstrijdelement. Dat dit op prijs wordt gesteld, bleek vorige maand uit het recordaantal deelnemers: ongeveer 25 meer dan een jaar eerder. Onder de 135 turners in Sporthal Noorderhavekade bevonden zich 117 meisjes en 18 jongens.

‘Zowel het enthousiasme op als buiten de wedstrijdmat was groot’, zegt organisator Anja van Roon van gymnastiekvereniging ASV Advendo. ‘Op de tribunes zaten veel familieleden te klappen en te joelen. En de kinderen zelf genoten van het wedstrijdelement. Inzet was een plek op het erepodium. De namen van de winnaars van de eerste, tweede en derde prijs werden omgeroepen, waarna ze op het podium mochten staan en werden toegejuicht. Alle andere deelnemers hebben ook een medaille gekregen. Bovendien was er voor iedereen een diploma met daarop zijn naam en cijfer per wedstrijdonderdeel.’

Het evenement was bedoeld voor kinderen die via een Schoolsportvereniging lid zijn van een turnclub. Vier van die turnverenigingen hadden zich verbonden aan de SSV Turnbokaal: ASV Advendo, SV THOR, K&V Rotterdam en 2Turn-Rotterdam. De meisjes kregen vier onderdelen voorgeschoteld: sprong, brug, balk en lange mat. De jongens hadden er vijf; sprong, rek, ringen, brug gelijk en lange mat.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fieke de Goede

Fieke de Goede

interim projectleider Rotterdam Sport op Maat