Speciaal voor de jonge sportievelingen uit Rotterdam en omgeving vond op zaterdag 14 april de Kids Runs plaats. Een dag voor de 32ste editie ABN AMRO Marathon Rotterdam renden ruim 2.100 kinderen tussen de 7 en 15 jaar op het officiële marathonparcours. De Kids Runs vond nu voor de tweede keer plaats en diende als opwarmer van de ABN AMRO marathon Rotterdam. Wethouder Antoinette Laan (Sport, Recreatie, Kunst en Cultuur) gaf het startschot.

De Kids Runs sluit goed aan bij het Rotterdams Sportbeleid waarbij topsport wordt ingezet als katalysator voor de breedtesport, met als doel om Rotterdammers enthousiast te maken om te gaan sporten. Er werd gestreden op twee afstanden: 1 of 2,5 km. De kinderen kregen een shirt en een persoonlijk nummer dat gekoppeld was aan een datatag. Na afloop konden de kinderen zien welke tijd ze hadden gelopen.

Kids Runs is een initiatief van Rotterdam Marathon. Mario Kadiks, directeur Rotterdam Marathon: ‘Kinderen hebben de toekomst. In de entourage van de echte marathon lopen de winnaars van de toekomst’. De Kids Runs sluit goed aan bij de ambitie van de stad Rotterdam: Rotterdammers enthousiast maken om te gaan sporten. Een belangrijke doelstelling van het stadsbestuur. In navolging op diverse WK’s en EK’s in 2011, maakt de Rotterdam Marathon dit topsportevenement breder zichtbaar en voelbaar in de binnenstad. Het maakt het mogelijk dat Rotterdammers van jong tot oud deel kunnen nemen aan het grootste eendaagse sportevenement van Nederland.

Rotterdam Sportstad

Gemeente Rotterdam werkt nauw samen met Rotterdam Sportsupport en Rotterdam Topsport  aan het sportieve klimaat, sport is namelijk belangrijk voor de stad. Het zorgt ervoor dat de jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen, beter presteren op school en een zinvolle vrijetijdsbesteding hebben. Bovendien betekent investeren in sport, investeren in gezondheid, participatie en de economie.

 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ineke Kalkman

Ineke Kalkman

projectleider Veilige sportverenigingen met sterke jeugdafdelingen