Een recordaantal kinderen en jongeren heeft op donderdag 18 oktober meegedaan aan het jaarlijkse Rotterdamse schoolkorfbaltoernooi voor speciaal onderwijs. Ruim 350 kwamen er in actie. Doel van de dag was dat 8- tot 20-jarigen de kans kregen te bewegen, kennis te maken met korfbal en werden geattendeerd op de mogelijkheid lid te worden van een vereniging.

Van kinderen met een lichte vorm van autisme tot kinderen met het syndroom van Down. De velden van korfbalvereniging RKC WION vormden onlangs het podium voor een zeer gevarieerde doelgroep. De deelnemers kwamen uit in schoolteams die waren ingedeeld per leeftijdscategorie: 8-11 jaar, 12-15 jaar en 16+. Maar liefst dertig teams traden aan. Zoals bij elke sport werd gestreefd naar winst, maar plezier stond voorop. Iedere deelnemer ging dan ook met een medaille naar huis.

Het G-korfbaltoernooi voor scholieren, dat alweer de veertiende editie beleefde, is een initiatief van de gemeente Rotterdam in samenwerking met RKC WION. In de periode voorafgaand aan het evenement wakkerden trainers van de verenigingen NIO, CKV Albatros, CKV Nieuwerkerk (Nieuwerkerk aan den IJssel) en RKC WION het enthousiasme aan door clinics te verzorgen op scholen. Rotterdam Sportsupport en Special Heroes, een landelijk sportstimuleringsprogramma voor kinderen in het speciaal onderwijs, legden de verbindingen. Zeven scholen uit het speciaal onderwijs deden mee.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Kitty Kalkman

Kitty Kalkman

projectleider Toekomstbestendige sportverenigingen / leidinggevende