Leuk nieuws voor twee tafeltennisteams van de Rotterdamse scholen De Stelberg en Het Spectrum. Zij mogen zondag 4 maart in Zwolle deelnemen aan Table Stars The Battle, hét NK basisscholentoernooi dat plaatsvindt tijdens het NK Tafeltennis.

De twee scholen namen gisteren deel aan het basisscholentoernooi bij Sportplusvereniging TTV Alexandria’66 in Rotterdam-Alexander. Dit werd georganiseerd in samenwerking met Rotterdam Sportsupport en heeft als doel meer kinderen in de wijk kennis te laten maken met de sport. Van De Stelberg schreven drie teams zich in, van Het Spectrum één team en van de J.A. Bijlooschool twee teams. Ieder team bestond uit vier kinderen uit groep 6, 7 of 8.

Voor sommige kinderen was het de eerste keer dat zij tafeltennis speelden. Desondanks werden er mooie en spannende wedstrijden gespeeld. De eerste plek ging naar team 1 van De Stelberg, de tweede naar het team van Het Spectrum en derde werd team 2 van De Stelberg.

De nummers 1 en 2 mogen zondag 4 maart meedoen aan Table Stars The Battle in Zwolle. Hier strijden zij om de titel ‘beste tafeltennissende school van Nederland’. Rond de 32 schoolteams uit Nederland doen hieraan mee.

Schoolsportclinics
Om de duurzame sportdeelname onder de jeugd te vergroten, geven onze combinatiefunctionarissen onder meer schoolsportclinics op Rotterdamse basisscholen. Ook organiseren zij sportoriënterende activiteiten en evenementen gericht op kennismaking met de sport, met als doel door te stromen naar een vereniging.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ron Stieding

Ron Stieding

verenigingsconsulent Organisatie en Vrijwilligers