Op vrijdag 12 oktober gaven Rotterdam Sportsupport, zeven voortgezet onderwijs scholen, de KNVB en voetbalvereniging Leonidas het startschot van de scholencompetitie zaalvoetbal in Rotterdam-Noord. Het concept bestaat reeds in Rotterdam-Zuid en vanaf nu kunnen jongeren dus ook op de noordoever actief deelnemen aan deze competitie.

De scholencompetitie voor het voortgezet onderwijs is gebaseerd op het succesvolle concept van de Schoolsportvereniging. Het doel van de Schoolsportvereniging is jongeren te stimuleren om in georganiseerd verband te sporten in wijken waar weinig reguliere sportverenigingen gesitueerd zijn.

Veelal buiten de wijk gelegen sportverenigingen komen naar de school toe waar de leerlingen direct na schooltijd training kunnen volgen in hun favoriete tak van sport. Het Verweij-Jonker Instituut concludeerde dat het project op verschillende terreinen effecten sorteert. Bijna 2000 basisschool kinderen meldden zich via een schoolsportvereniging aan bij een sportvereniging. Daarnaast heeft het project een positieve invloed op de gezondheid van kinderen, betrokkenheid van ouders en leefbaarheid in de wijken.

Met de komst van de scholencompetitie heeft Rotterdam Sportsupport deze formule doorontwikkeld voor een nieuwe doelgroep; het voortgezet onderwijs. Op het moment dat scholen zich aanmelden voor de competitie worden de jongeren direct lid van de sportvereniging, waar tevens alle wedstrijden worden gespeeld. In Rotterdam-Zuid spelen inmiddels 120 jongens mee in de competitie en zijn ook bijna alle meidenteams gevormd die in competitieverband tegen elkaar zullen spelen. In Rotterdam-Noord hebben zich reeds 50 jongens aangemeld. De ambitie van Rotterdam Sportsupport is om dit concept in de toekomst uit te breiden naar andere takken van sport zoals basketbal, dans en boksen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Jans van Meerten

Jans van Meerten

financieel medewerker