Kinderen van csbo Bergkristal in het Liskwartier kunnen vanaf vandaag op en rond de school volop aan de slag met sport. De school opende vandaag ‘SSV Bergsingel’, de enige schoolsportvereniging in Nederland voor kinderen uit het speciaal basisonderwijs.

Schoolsportvereniging Bergsingel is Rotterdams 26e schoolsportvereniging in Rotterdam. De kinderen kunnen door deze schoolsportvereniging in georganiseerd verband sporten, waardoor meer  basisschooljeugd in Noord aan sport kan doen. De schoolsportvereniging kan van start door een Sportimpuls-subsidie die Sportplusvereniging Rotterdam Basketbal heeft binnengehaald. Paul de Vos, voorzitter van Rotterdam Basketbal en initiatiefnemer van deze schoolsportvereniging, vertelt: ‘Onze vereniging is graag maatschappelijk actief in de wijk. Op deze manier hopen we gezamenlijk meer kinderen in beweging te krijgen’.

‘Sport is belangrijk in de ontwikkeling van kinderen, wij geven onze leerlingen dan ook graag de kans om na schooltijd te sporten bij een vereniging’, aldus Jonathan de Heer, locatieleider van csbo Bergkristal.

Woensdag konden de kinderen na het officiële startsein, gegeven door Jonathan de Heer en sportwethouder Adriaan Visser, meedoen aan een basketbalclinic. Tijdens de feestelijke kick-off konden de kinderen bovendien genieten van dansoptreden van Got2Groove en een basketbaldemonstratie van Rotterdam Basketbal. De verwachting is dat binnen nu en enkele weken enkele tientallen kinderen gaan deelnemen aan de nieuwe schoolsportvereniging.

Wethouder Adriaan Visser (o.a. Sport): ’De Schoolsportvereniging staat voor uitstekende samenwerking tussen scholen en verenigingen waarmee het voor kinderen zo leuk en makkelijk mogelijk wordt gemaakt om te sporten. En met mooie effecten! Kinderen voelen zich fitter, presteren beter en sport is natuurlijk ook gewoon leuk. Ik maak graag een groot compliment aan scholen en verenigingen dat zij met dit project meedoen en in dit geval een extra groot compliment aan Rotterdam Basketbal die het initiatief nam en een Sportimpulsaanvraag deed’.

Jaarlijks 3000 kinderen
Bij een schoolsportvereniging komen de sportverenigingen naar de scholen om leerlingen direct na schooltijd training te geven. De kinderen krijgen les van clubtrainers, kunnen na een aantal proeftrainingen lid worden van de sportvereniging en spelen uiteindelijk mee in de reguliere competitie. De trainingslocatie blijft in de wijkt. Met het programma de Schoolsportvereniging, dat wordt georganiseerd door Rotterdam Sportsupport, sluiten jaarlijks zo’n 3000 kinderen zich aan bij een sportvereniging.

Ga naar het fotoalbum

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Frank Vermeulen

Frank Vermeulen

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat