Op zondag 9 juni aanstaande pakt Rotterdam uit op het Schouwburgplein. Onder de noemer 010 Moves! worden er tussen 13.00 en 16.00 uur diverse activiteiten georganiseerd. Aanleiding van deze sportmiddag zijn de vele topsportevenementen die er deze zomer gaan plaatsvinden in dé Sportstad van Nederland. Rotterdammers en bezoekers van de binnenstad kunnen op zondag 9 juni meedoen met verschillende sportclinics, kunnen kijken naar spectaculaire demonstraties en maken bovendien kans op kaartjes voor de verschillende topsportevenementen.

In de aanloop naar het zomerseizoen staat de sportkalender van Rotterdam weer vol met mooie grote topsportevenementen. Zo is er de Hockey World League (13 t/m 23 juni), NK’s Turnen (15 en 16 juni), de Dutch Masters Open Roeien (15 en 16 juni), de 65e editie van het CHIO Rotterdam (19 t/m 23 juni), het World Port Tournament Honkbal (30 juni t/m 7 juli), het EK Boksen Jeugd (12 t/m 17 augustus), International Ice Hockey Cup (24 en 25 augustus) en de World Ports Classic (30 en 31 augustus). Daarnaast wordt er vooruit gekeken op de 41e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament en het WK BMX in 2014. Voor deze sportevenementen worden activiteiten georganiseerd voor zowel het basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs en tevens wordt de Rotterdammer en bezoeker van de binnenstad uitgenodigd en uitgedaagd om deel te nemen.

Om 13.00 uur opent Wethouder Laan (Sport) samen met Rotterdam Sportstad Ambassadeur Francisco Elson de sportieve middag, waarna het publiek actief aan de slag kan gaan. Zo kan er onder andere geroeid worden op een simulator, kan je snelheid gemeten worden van een strafbal (hockey) en kunnen er wedstrijden gefietst worden in de wielerbak en op de BMX-baan. Daarnaast vinden er spectaculaire demonstraties plaats op de tumblingbaan en ook op het hoofdpodium gebeurt er van alles. Zo geeft Sportstad Ambassadeur Soufiane Touzani een voetbalshow. Ook voor de allerkleinsten is genoeg te doen in de kinderhoek (schminken en kleurplaten). Een overzicht van alle sportactiviteiten is te vinden op www.rotterdamsportstad.nl/010moves.

Rotterdam zet in op sport

010Moves! sluit aan bij de ambitie om Rotterdammers enthousiast te maken om te gaan sporten: een belangrijke doelstelling van het stadsbestuur. Sport is belangrijk voor de stad. Het zorgt ervoor dat de jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen, beter presteren op school en een zinvolle vrijetijdsbesteding hebben. Bovendien betekent investeren in sport, investeren in gezondheid, participatie en de economie. Maar sport is vooral ook gewoon leuk om te doen!

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Liesbeth van der Meer

Liesbeth van der Meer

strategisch adviseur / leidinggevende