Vrijdag 6 mei a.s. staat de binnenstad van Rotterdam van 15.00 uur tot 20.00 uur in het teken van tafeltennis. In de binnenstad worden er die dag tal van tafeltennisactiviteiten georganiseerd. Deze activiteiten dienen als kick off voor het WK Tafeltennis dat plaatsvindt van 8 tot en met 15 mei 2011 in Ahoy Rotterdam.

Het centrale punt tijdens deze dag is winkelpassage Plaza Rotterdam nabij het Centraal Station. Hier worden twee tafeltennistafels geplaatst waarop zowel demonstraties door Bettine Vriesekoop plaatsvinden als ook het Rotterdams studentenkampioenschap gespeeld wordt. Tussen 15.00 en 20.00 uur is dit winkelgebied omgetoverd tot een waar tafeltennisplein.

Zo start het studentenkampioenschap deze middag om 15.00 uur en maakt Bettine, samen met aanstormend talent Patrick Oeij, om 17.00 uur haar opwachting voor een demonstratie. Om 17.20 uur wordt het publiek uitgedaagd een punt tegen hen te maken en zo in aanmerking te komen voor een toegangsbewijs voor het WK. Uiteraard is er mogelijkheid tot het nemen van foto’s en het bemachtigen van een handtekening.

Gelijktijdig met bovenstaande activiteiten is de binnenstad van Rotterdam het decor van een heuse ’I-pong tour’. Deze speciaal voor het WK ontworpen mobiele varianten van de traditionele tafeltennistafel, worden door leden van de Rotterdamse tafeltennisverenigingen op verschillende ludieke plekken in de stad geplaatst. Hierop zullen zij demonstraties geven, maar uiteraard ook het publiek een balletje laten slaan.

Een tweede locatie tijdens deze dag is het WTC, alwaar het bordes het podium vormt voor eveneens verschillende demonstraties. Vanaf 18.15 uur tonen Bettine en Patrick hier hun kunsten en wordt ook hier het publiek uitgedaagd.

De drie Rotterdamse sportpartijen Sport en Recreatie, Rotterdam Sportsupport en Rotterdam Topsport voeren dit uit in opdracht van MT Levendige stad en in samenwerking met de Ondernemingsfederatie Rotterdam. In navolging van het succesvolle WK Turnen project maakt de gemeente Rotterdam ook dit grote (top)sportevenement zichtbaar en voelbaar in de binnenstad. Zo wordt de stad levendiger en aantrekkelijker. Het evenement wil Rotterdammers ook enthousiast maken om te gaan sporten; een belangrijke doelstelling van het stadsbestuur.

Kortom: het belooft een groot tafeltennisspektakel te worden!

Meer informatie over Rotterdam Sportstad vindt u op: www.rotterdamsportstad.nl

Meer informatie over het WK Tafeltennis vindt u op: www.wktafeltennis.nl

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Kitty Kalkman

Kitty Kalkman

projectleider Toekomstbestendige sportverenigingen / leidinggevende