Heeft u namens uw sportvereniging een juridisch vraag? Rotterdam Sportsupport kan u nu nog sneller en adequater van dienst zijn, want verenigingsadviseur Liana Landman heeft de leergang Sport, Sportorganisatie en Recht gevolgd aan de Vrije Universiteit. U bereikt haar via l.landman@rotterdamsportsupport.nl en (010) 2429315. Komt Rotterdam Sportsupport er niet voor u uit, dan wenden we ons tot de Nederlandse Stichting voor Vereniging en Recht.

Als bestuurders van een sportvereniging wordt steeds meer juridische kennis van u verondersteld. Maar hoe gaat u nu bijvoorbeeld precies om met fiscaaltechnische vraagstukken? Wat is de juiste benadering van wanbetalers? En wat is vanuit privacy-oogpunt wel en niet toegestaan met informatie en beelden van leden op de website van de club? Het spreekt niet voor zich dat een club alle antwoorden kent. Rotterdam Sportsupport merkt dat steeds meer verenigingen met vragen over dit soort kwesties aankloppen bij de organisatie.

Daar is nu op ingespeeld met de uitgebreide kennis van Liana Landman. Zij zegt: ‘Wij werken al jaren samen met de Nederlandse Stichting voor Vereniging en Recht om verenigingen te kunnen helpen. Die samenwerking blijft intact, maar door als Rotterdam Sportsupport zelf over meer juridische kennis te beschikken, verwachten we verenigingen voortaan in veel gevallen sneller te kunnen helpen.’

Welke vraag krijgt Landman de laatste tijd dikwijls van verenigingen? Zij zegt: ‘Steeds meer Rotterdamse verenigingen organiseren vanuit hun maatschappelijke verantwoordelijkheid activiteiten voor niet-leden. Heel goed natuurlijk, om nog meer mensen bij je club te betrekken, maar hoe zit het wanneer zij lichamelijk letsel oplopen bij de club? Is de vereniging dan aansprakelijk? Een aantal clubs heeft zich in 2012 bij ons gemeld met deze vraag.’

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bianca Post – van der Hoek

Bianca Post – van der Hoek

verenigingsconsulent vitale en toekomstbestendige sportverenigingen / verenigingsconsulent Scouting