De Rotterdamse tv-serie Sport and the City is zeven afleveringen op weg. Na een korte break wordt de serie begin 2017 hervat met een nieuwe reeks van zeven uitzendingen. We zetten de zeven club die de afgelopen weken door Quintis Ristie werden bezocht op een rij.

Met Sport and the City duikt Quintis Ristie in de wereld van de Rotterdamse breedtesport en laat zien hoe leuk, goed en bereikbaar sporten in de stad is. In iedere aflevering probeert de Rotterdammer een sport uit. Steeds weer een andere sport, op een andere plek, bij een andere club in Rotterdam. Hij leert spelregels, technieken en tactieken en ontmoet Rotterdammers van alle soorten en alle leeftijden, beginners en ervaren sporters. Initiatiefnemers OPEN Rotterdam en Rotterdam Sportsupport willen met de serie laten zien hoe veel leuke en uitdagende sportieve mogelijkheden er in Rotterdam zijn.

Aflevering 1: Roeien bij RV Rijnmond
In de eerste aflevering van Sport and the City gaat Quintis Ristie roeien. Hij is te gast bij Roeivereniging Rijnmond waar hij de fijne kneepjes van het roeien krijgt bijgebracht. Dat begint in de binnenbak, waarna hij al snel naar buiten mag om in Crooswijk op de Rotte z’n roeikunsten te testen. Ondertussen komen ook de deelnemers van de Stichting Roeivalidatie aan om te gaan roeien. Dit zijn allemaal mensen met een lichamelijke beperking die met de nodige hulp van vrijwilligers het water op gaan. Tot slot staat Quintis een grote uitdaging te wachten: een roeitocht van 7 kilometer over de Rotte naar Oud-Verlaat. Gaat hij het halen, en lukt het hem om ook weer terug te roeien naar het clubhuis van Roeivereniging Rijnmond?


Aflevering 2: Aikido bij Kaishinkan Aikido

In deze aflevering gaat Quintis op bezoek bij Kaishinkan Aikido in het centrum van Rotterdam. Hij maakt kennis met de sensei (leraar) die hem vertelt dat aikido een Japanse zelfverdedigingssport is waarbij het draait om zelfbeheersing en respect. De 19-jarige Nicolas doet aan aikido. Hij werd gepest op school. Aikido heeft hem geholpen om daarmee om kunnen omgaan. Natuurlijk wordt Quintis zelf ook een keer op de mat gegooid en ziet hij hoe de aikidoka’s oefenen met houten zwaarden.


Aflevering 3: Waterpolo bij Z&PC Rotterdam
In deze aflevering gaat Quintis waterpolo uitproberen bij Zwem- en Poloclub Rotterdam. In het sportfondsenbad Noord (van Maanenbad) ziet hij hoe de jeugdspelers trainen en hun zwemsnelheid verbeteren, beentechnieken oefenen en beter leren schieten met de bal. Dan zijn de grote mannen aan de beurt en duikt Quintis zelf ook het zwembad in om mee te doen. Het valt niet mee want voor waterpolo moet je een goede conditie hebben omdat je in het water geen moment kunt uitrusten. Bovendien kan waterpolo een ruw spel zijn want het wordt niet voor niets rugby in het water genoemd. Quintis krijgt de smaak te pakken en de ballen vliegen hem om de oren.


Aflevering 4: Turnen bij Animo Hoogvliet

In de vierde aflevering van Sport and the City hangt Quintis rond bij Gymnastiek Vereniging Animo Hoogvliet. Arabier, flik-flak, streksalto, overdraai, de turnsters draaien er hun hand niet voor om. Quintis toont zich een enthousiast turner bij de balletoefeningen, misschien een beetje te enthousiast. En om de springgroep meer uitdaging te geven wil hij best even positie innemen. Van jong tot ouder, meisjes en jongens, op de vloer en aan de stok, in Hoogvliet wordt hard getraind, en gelachen, om er wat leuks van te maken.


Aflevering 5: Hockeyen bij HC Feijenoord
Quintis is deze keer op Zuid bij Feijenoord. Nee, niet voor voetbal! Wel voor hockey… want bij Hockeyclub Feijenoord wordt elke woensdagmiddag hard getraind door de jongens en meisjes. Onder toeziend oog van hun ouders want die zijn allemaal supertrots op hun kids en op hun Feijenoord, want zeg nou zelf, met zo’n naam moet het allemaal toch wel goed komen…


Aflevering 6: Cheerleaden bij de 010 Cheerleaders
Cheerleaders, je vindt ze langs het voetbalveld, maar ook in de gymzaal. Deze cheerleaders op Zuid laten Quintis zien wat ze allemaal kunnen: dans, acrobatiek en stunts. De 010 Cheerleaders doen ook mee aan wedstrijden. Dit keer gaan ze met Quintis een bijzondere uitdaging aan!


Aflevering 7: Atletieken bij PAC

In deze aflevering van Sport and the City staat Quintis op de atletiekbaan van PAC Rotterdam in Kralingen. Het hordelopen slaat hij over, dat gaat echt te snel, maar bij het kogelstoten en discuswerpen voelt Quintis zich meer op z’n gemak, hoewel daar wel hard voor getraind moet worden. Quintis is in goed gezelschap van deze jonge talenten die we binnenkort op internationale podia zien staan.


Sport and the City

Sport and the City wordt mogelijk gemaakt door gemeente Rotterdam, Fonds Achterstandswijken en Rotterdam Sportsupport. Clubs die meer willen weten over Sport and the City en de mogelijkheden voor een opname bij hun vereniging, kunnen contact opnemen met hun vaste contactpersoon van Rotterdam Sportsupport.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Irene Pekaar

Irene Pekaar

contentspecialist / coördinator evenementen