In een nieuwe aflevering van Sport and The City gaat Quintis op bezoek bij Schaakvereniging IJsselmonde. Dat schaken niet alleen een hobby is, maar ook een echte sport die iedereen kan het leren, ondervindt Quintis in deze aflevering. 

Quintis gaat een potje schaken met de schakers van Schaakschool IJsselmonde en hij neemt het ook op tegen de nummer twee schaker van Nederland. Daarnaast krijgt hij les van combifunctionaris Schaken Wilfred den Breejen. In de aflevering geeft Wilfred een vervolgles op basisschool de Kubus in IJsselmonde.

Combinatiefunctionarissen

Combinatiefunctionarissen zijn medewerkers van Rotterdam Sportsupport die kinderen enthousiasmeren over hun sport. Wilfred den Breejen probeert als combinatiefunctionaris schaken zoveel mogelijk Rotterdamse kinderen kennis te laten maken met schaken. In zijn functie probeert hij naast het enthousiasmeren van kinderen ook de Rotterdamse schaakverenigingen te ondersteunen. Door samen te werken kunnen zij gezamenlijk veel kinderen bereiken. Het begint met kennismakingslessen die worden gegeven door Wilfred en schaakverenigingen die daarna vervolg krijgen door clinics bij scholen. Het uiteindelijke doel is de kinderen die de sport leuk vinden, dan ook daadwerkelijk in contact te brengen met de schaakvereniging bij hen in de buurt.

 

In samenwerking met OPEN Rotterdam maakte wij deze aflevering:

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Jans van Meerten

Jans van Meerten

financieel medewerker