Het is weer zover: vanaf vandaag kun je weer doorgeven welke mensen/verenigingen/organisaties er volgens jou in de prijzen moeten vallen bij de Sport Awards Rotterdam. Elk jaar reiken we deze sportprijzen uit. Het is hét moment waarop we terugblikken op het afgelopen sportjaar. Naast de topsport, kan ook de breedtesport in de prijzen vallen. Tot en met 3 december kun je de namen van individuen en verenigingen, stichtingen en (commerciële) aanbieders aan ons doorgeven voor de volgende awards. Let op: we ontvangen graag een uitgebreide motivatie.

Sportvrijwilliger

Welke vrijwilliger zet zich voor jouw vereniging of bij sportevenementen intensief in en verdient dit jaar de felbegeerde titel ‘Sportvrijwilliger van het jaar’? Klik hier om een vrijwilliger te nomineren en vertel ons waarom deze persoon het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Heb je meerdere favoriete vrijwilligers? Geen probleem; je kunt het formulier meerdere keren invullen.

Sportaanbieder

Rotterdam is vele leuke sportaanbieders rijk. Is jouw vereniging, stichting of (commerciële) sportaanbieder de leukste van Rotterdam? Welke sportaanbieder zou iedereen in Rotterdam moeten kennen? Klik hier om door te geven wie jouw favoriet is voor de titel ‘Sportaanbieder van het jaar’. Laat een uitgebreide motivatie achter om ons te overtuigen.

Meer dan Sport Award

Er zijn ook verenigingen, organisaties en personen die mensen op een andere manier in aanraking met sport brengen en zo van extra betekenis zijn voor Rotterdammers. Denk aan: de huisarts of fysiotherapeut die ervoor zorgt dat iemand na een ongeluk of ziekte weer in beweging kan komen. Of een vereniging die is gestart met een sportuurtje voor ouderen of een speciaal programma heeft voor mensen met een beperking. Of bijvoorbeeld een zorg- of welzijnsorganisatie die de kracht van sport gebruikt binnen hun werk. Klik hier om jouw favoriet voor te dragen voor de ‘Meer dan Sport Award’.

Nomineren t/m 3 december

Meedoen aan de Sport Awards Rotterdam is een mooie kans voor verenigingen, stichtingen, sportaanbieders en sportinitiatieven om meer bekendheid te krijgen in Rotterdam. De Sport Awards zijn naast Sportvrijwilliger, Sportaanbieder en Meer dan Sport te winnen in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sportcoach, Sportploeg en Sporttalent. Aanmelden kan t/m zondag 3 december. Hierna bepaalt een jury wie de drie genomineerden per categorie zijn. Later in december volgt de online stemronde en bepaal je zo mede wie er in de prijzen valt. Houd voor meer informatie onze website en social mediakanalen in de gaten!

Uitreiking awards

De feestelijke uitreiking van de Sport Awards vindt plaats op vrijdag 19 januari 2024 in Theater Zuidplein. De organisatie van de Sport Awards Rotterdam is in handen van Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam en Rotterdam Sportsupport.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Saskia Grootens

verenigingsconsulent Overschie en Hillegersberg-Schiebroek / projectcoördinator Beweegcoach
Saskia Grootens