Rotterdamse ouders kunnen nu nog makkelijker gebruikmaken van de kansen die het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds hun kinderen biedt. Borden op 110 Rotterdamse basisscholen tonen de contactgegevens van de intermediair op school bij wie ouders de sport- of cultuurwens van hun kind kenbaar kunnen maken.

Een intermediair, bijvoorbeeld een leerkracht of maatschappelijk werker, kan namens de ouders een aanvraag indienen bij één van beide fondsen. Het Jeugdsportfonds vergoedt de contributie van de sportvereniging wanneer ouders dit zelf niet kunnen betalen. Voor dans-, zang-, muziek- of theaterlessen kan een intermediair op verzoek van ouders een aanvraag doen bij het Jeugdcultuurfonds. Per kind kan er bij slechts één van de fondsen een aanvraag worden ingediend.

‘We merken dat ouders niet altijd weten wie er op de school van hun kind een aanvraag kan doen voor sport of cultuur. Een bord met contactinformatie van deze intermediair moet het voor ouders eenvoudiger maken om een beroep te doen op één van beide fondsen. We hopen dat met het plaatsen van deze borden nog meer kinderen hun weg vinden naar structurele activiteiten binnen sport of cultuur’, aldus Jan Markerink, voorzitter van het Rotterdamse Jeugdsportfonds.

Heeft de school waar jij als intermediair actief bent nog geen bord waarop je jouw contactgegevens kunt vermelden? Stuur een e-mail naar rotterdam@jeugdsportfonds.nl en vraag een bord aan. De voorraad is beperkt dus op = op.

Ga voor meer informatie over het Jeugdsportfonds Rotterdam naar: www.jeugdsportfonds.nl/fonds/rotterdam/.
Ga voor meer informatie over het Jeugdcultuurfonds Rotterdam naar: www.jeugdcultuurfonds.nl/fonds/rotterdam/.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Liana Landman

Liana Landman

projectleider Vitale sportverenigingen / verenigingsconsulent Accommodatie en Organisatie