Welke sporten vind ik leuk en sluiten goed aan bij mijn mogelijkheden? Je kunt dat natuurlijk tijdens de Rotterdam Sport op Maat bekijken of je laten informeren bij de informatiestand van Rotterdam Sport op Maat. Maar het is ook handig er al over na te denken vóór het evenement. Dat helpt je misschien nóg betere keuzes te maken. Lees daarom verder voor een aantal adviezen. Eén ding is in elk geval zeker: er is altijd een sport die bij je past.

Tijdens de Rotterdam Sport op Maat dag ben je in goede handen. Deskundige en enthousiaste vrijwilligers van 37 sportverenigingen en -aanbieders zorgen ervoor dat activiteiten kunnen worden beoefend in maar liefst 24 sport- en beweegtakken. Dankzij hun ervaring met vele verschillende doelgroepen weten zij iedere deelnemer prima te helpen. Dit zijn alvast mooie tips:

  • Mensen met een lichamelijke beperking (rolstoel): handbiken, kombifit (combinatie van sporten), persluchtduiken, racerunnen, roeien, rolstoelbasketbal, rolstoeltennis, tafeltennis, rolstoelrugby, boogschieten en dans.
  • Mensen met een lichamelijke beperking (lopend): golf, racerunnen, persluchtduiken, roeien, hockey, tafeltennis, yoga, boogschieten, waterbasketbal, dans en kombifit (combinatie van sporten).
  • Mensen met een verstandelijke beperking: circus, zwemmen, handbal, persluchtduiken, basketbal, voetbal, hockey, karate, korfbal, tennis, judo, waterbasketbal, honk- en softbal, boksen en dans.
  • Mensen met een auditieve beperking: er zijn tolken aanwezig die sporters begeleiden tijdens activiteiten.
  • Mensen met een visuele beperking: dans, judo, zwemmen, goalball, roeien en yoga.
  • Chronisch zieken: kombifit (combinatie van sporten), boogschieten, zwemmen, tafeltennis, roeien, dans en yoga.
  • Mensen met een gedragsstoornis: doe mee aan diverse activiteiten en ontdek wat je leuk vindt en wat bij jou past!

Hulp vooraf en na afloop
Zou je graag hulp gebruiken bij je voorbereiding op de Sport op Maat dag? Laat het weten via info@rotterdamsportopmaat.nl. Heb je juist achteraf behoefte aan meer informatie? Vind je het bijvoorbeeld moeilijk te beslissen van welke van al die leuke verenigingen je lid wilt worden? Of heb je aanvullende vragen over onder meer financiën en vervoer? Zoek contact met de sportconsulenten van MEE Rotterdam Rijnmond. Zij zijn erin gespecialiseerd de  best passende sport en club te vinden voor personen met een beperking.

Demonstratiewedstrijden
Tijdens de Rotterdam Sport op Maat dag kun je ook aantrekkelijke demonstratiewedstrijden bijwonen. De honk- en softbalverenigingen HSV Saints en Portland Poema’s hebben beide een team voor mensen met een beperking. Die spelen een wedstrijd tegen elkaar, zodat je kunt zien hoe zo’n duel eraan toegaat. Of ben je juist benieuwd naar korfbal voor mensen met een beperking? Kom dan kijken naar wedstrijden van een korfbaltoernooi. Een aanrader is ook de demonstratie rolstoelrugby door het Crashing Dream Team. Natuurlijk kun je al deze sporten ook zelf uitproberen.

Ga ook naar www.rotterdamsportopmaat.nl en bekijk het evenement op Facebook.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Karianne Lagendaal

Karianne Lagendaal

verenigingsconsulent